خرما: ۱ کیلو
سماق کوبیده شده: نیم کیلو
دارچین پودر شده یا چوب دارچین : ۱ قاشق غذا خوری(چوب دارچین ۲ عدد)
آبلیمو: یک پیمانه
مغز گردو : ۱۰۰ گرم
دانه انار: ۵۰ گرم
تمبر هندی جوشیده: نیم کیلو
نمک : به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه :
مقداری آب را درظرفی بریزید و سماق را به آن اضافه کنید تا به مدت دو ساعت خیس بخورد. سپس سماق و آب را از صافی رد کنید و آب گرفته شده را در ظرفی نگه دارید.تمبر هندی را نیز مانند سماق مدتی بگذارید تا با چند لیوان آب خیس بخورد و سپس آن را نیز از صافی رد کنید.آب گرفته شده از تمبر هندی را در ظرفی بریزید.آب سماق و آب تمبر هندی را همراه با آبلیمو و چوب داچین مخلوط کنید و آن را روی شعله بگذارید تا کمی بجوشد.بعد جوشیدن مواد اجازه دهید تا مواد سرد شوند.در این مدت هسته خرما ها را نیز خارج کرده و خرد کنید و به مواد بالا اضافه کنید.می توانید برای بهتر شدن ترشی مواد را مجددا روی شعله بگذارید، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید تا کمی بجوشند و جا بیفتند.در نهایت بعد از برداشتن از روی شعله می توانید انار و گردو را نیز به آنها اضافه کنید و ترشی آماده شده را میل کنید.

ترشی خرما  طرز تهیه انواع ترشی خانگی در شهرهای مختلف