مواد لازم
گیاه خرفه ——————————– ۶-۵ کیلو
نعناع ————————————– ۲۰۰ گرم {کاملا ریز خرد کنید}
هویج ————————————– نیم کیلو {کاملا ریز خرد کنید}
سیر————————————— ۲ بوته تقریبا ۱۵۰-۲۰۰ گرم {کاملا ریز خرد کنید}
فلفل سبز قلمی————————— ۶-۸ عدد {حلقه ای خرد کنید}
نمک —————————————- ۵ قاشق غذاخوری
سرکه قرمز——————————— به مقدار لازم
طرز تهیه :
گیاه تازه خـُرفه را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آن کاملا چیده و خشک شود. بعد آن را خرد کنید و داخل قابلمه‌ی جاداری بریزید. یک لیوان سرکه قرمز را در یک لیتر آب حل کنید و داخل قابمله بریزید. قابلمه را با درب باز روی حرارت متوسط بگذارید و حدود ۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا خـُرفه کاملا نرم شود. خـُرفه را داخل آبکش بریزید و یک الی دو ساعت صبر کنید تا خـُرفه کاملا خشک شود (درغیر این‌صورت ترشی لزج خواهد شد)وقتی آب خـُرفه کاملا چیده شد، هویج، سیر و نعناع ریزخرد شده، فلفل خرد شده و نمک را اضافه کنید و با قاشق تمام مواد را کاملا مخلوط کنید.
مواد را داخل شیشه مناسب نگهداری ترشی بریزید، سرکه قرمز را روی مواد بریزید و یک ساعت زمان دهید تا سرکه به خورد مواد برود، در صورت نیاز به مقداری که سر ظرف خالی شده، با سرکه قرمز پر کنید و سپس درب ظرف را محکم ببندید و در جای کاملا خشک و خنک، دو هفته زمان دهید تا ترشی جا بیفتند و آماده مصرف شود.ماندگاری این ترشی شش ماه است.