به گزارش پایگاه خبری ربیع، این روزها و به خصوص در ایام عید قربان تا غدیر بازار مراسم ازدواج حسابی داغ است؛ اما برگزاری مراسم ازدواج در شرایط فعلی به آسانی سال‌های دور نیست. افزایش قیمت دلار و گرانی بی‌سابقه باعث شده است حتی ساده‌ترین مراسم‌ها نیز هزینه‌های هنگفتی روی دست خانواده‌ها بگذارد. با این حال در این شرایط دشوار کم نیستند عروس و دامادهایی که ترجیح می‌دهند مراسمشان را لوکس یا به اصطلاح مرسوم این روزها، لاکچری برگزار کنند، البته این موضوع فقط مختص خانواده‌های ثروتمند نیست و بسیاری از اقشار متوسط و ضعیف هم برای اینکه از قافله لاکچری‌ها عقب نیفتند ترجیح می‌دهند خود را به آب و آتش بزنند تا جشنشان خاص و پر زرق و برق باشد.
شاید خیلی‌ها باور نکنند یک شب جشن و شادی می‌تواند با تأکید بیش از حد تجمل‌گرایی مترادف با پرداخت ارقامی بسیار هنگفت حتی بالغ بر ۲۰۰ میلیون تا ۲ میلیارد باشد. همه خرج‌های سنگین عروسی با یک جمله توجیه می‌شود؛ «عروسی یک شب است
و باید به یاد ماندنی باشد.» برای مراسم لاکچری داستان این جمله کمی متفاوت است؛ «عروسی باید چشم کور کن و خاص باشد»؛ به همین خاطر معمولا افرادی که به سراغ عروسی‌های لاکچری می‌روند از هیچ خرجی دریغ نمی‌کنند. شرکت‌های تشریفاتی هم این موضوع را متوجه شده‌اند و روزبه‌روز امکانات عجیب و غریب‌تری در اختیار عروس و دامادها قرار می‌دهند. از پرواز با بالن تا کالسکه سواری و اسکورت با موتور.
در این میان آرایشگاه‌های عروس قیمت‌های مختلفی ارائه می‌دهند ‌. آن‌ها با ارائه دادن خدمات خاص به عروس‌ها، قیمت‌های کلانی را در نظر می‌گیرند.
از همراه بودن آرایشگر تا آخر شب همراه عروس تا دستگاه‌هایی که بدون دخالت دست عروس را آرایش می‌کند که هزینه آن گاهی تا حدود ۱۰ میلیون نیز آب می‌خورد؛ این در حالی است که به دلیل وجود آرایشگاه‌های عروس مختلف می‌توان کیفیت کار مشابه را با قیمت‌هایی به مراتب پایین‌تر پیدا
کرد.
تالارهای عروسی خدمات و منوهای مختلفی را به زوج‌ها پیشنهاد می‌کنند که در بازه ۱۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر مهمان متغیر است. با این تفاسیر یک مراسم عروسی با ۵۰۰ مهمان در یکی از باغ تالارهای لوکس به صورت میانگین حدود ۲۵۰ میلیون تومان تمام می‌شود.
لباس عروس و داماد بخشی از هزینه‌های عروسی است. گاهی عروس‌ها ترجیح می‌دهند لباس‌های وارداتی بپوشند. لباس‌هایی که سفارش آنها از کشور ایتالیا و امثال آن است، این باعث هزینه‌های کلانی برای زوج‌های جوان می‌شود. در حال حاضر لباس‌های عروس معمولی برای خرید یا کرایه چیزی حدود ۲ میلیون تومان هزینه دارند؛ اما این قیمت برای لباس‌های لوکس گاه تا ۳۰ میلیون تومان هم می‌رسد.
با توجه به هزینه‌های کلان و هنگفت این مراسم‌ها، برخی از زوج‌ها حتی نمی‌توانند یک زندگی ساده را شروع کنند. بسیاری از زوج‌های جوان برای برگزاری مجلل‌ترین مراسم عروسی زیر بار قسط و قرض و وام می‌روند که مدت زیادی طول می‌کشد تا قسط و وام‌های یک شب عروسی را پرداخت کنند.
همین شرایط عجیب و غریب مراسم عروسی هم باعث شده است خیلی از جوان‌ها از ازدواج گریزان باشند و زندگی مجردی را بر تحمل مشقت‌های قبل و بعد از جشن عروسی ترجیح دهند.
این مسائل در حالی است که در دین اسلام تأکید فراوانی بر ساده زیستی شده است؛ اما مراسم ازدواج در کشور ما سال‌هاست از مسیر ساده زیستی خارج شده و در جاده چشم‌وهم‌چشمی به تاخت پیش می‌رود.
شرایط اقتصادی کشور نیز به جای بهتر شدن و فراهم کردن زیرساخت‌ها برای قشر جوان روزبه‌روز در حال بدتر شدن است و کار به جایی رسیده که شروع یک زندگی با حداقل امکانات برای بسیاری از جوان‌ها به رؤیایی دور دست تبدیل شده است.
متأسفانه فرهنگ زندگی ما در ابعاد مختلف از مدار اخلاق و منطق خارج شده است و آنچه باقی مانده فقط رسوم عجیب و غریب و دست‌وپاگیری است که نه ریشه در ایران دارد، نه ریشه در دین و نه ریشه در غرب.
چشم‌وهم‌چشمی و زندگی کردن برای دیگران مدل منحصر به فردی از ناهنجاری در کشور ماست که نیاز به توجه جدی مردم و مسئولان دارد.