سیاست خارجی » سیاسی
کد خبر : 846699
جمعه - 12 مهر 1398 - 11:10

تاکید «دوشنبه» و «تهران» بر توسعه صنعت گردشگری

در دیدار وزیر امور خارجه تاجیکستان با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران بر ضرورت توسعه صنعت گردشگری در روابط دو کشور تاکید شد.

تاکید «دوشنبه» و «تهران» بر توسعه صنعت گردشگری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس،  «سراج الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه تاجیکستان با «علی اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در سومین نشست وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی وارد «دوشنبه» شده دیدار و گفت و گو کرد.

وزیر امور خارجه تاجیکستان در ابتدای این دیدار با استقبال گرم از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی ایران، خطاب به وی گفت: به وطن دوم خودتان خوش آمدید.

مهرالدین با اشاره به شرایط  منطقه، ابراز اطمینان کرد که ایران بر مشکلات موجود فائق خواهد آمد.

وی از مشارکت ایران در پروژ های بزرگ اقتصادی تاجیکستان نظیر احداث سد و نیروگاه های برق آبی «سنگتوده ۲» و «راغون» و تونل «استقلال» تقدیر کرد.

مهرالدین با تاکید بر اشتراکات فرهنگی و زبانی میان دو ملت ایران و تاجیکستان، خواستار بهره گیری از آن به منظور افزایش تبادل گردشگر میان دو کشور شد و گفت که استفاده از تجربیات ایران در برگزاری نمایشگاه گردشگری، آموزش متخصصان و تشکیل همایش ها و معرفی ظرفیت‌های دو کشور در این حوزه مهم می باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی ایران نیز با تشکر از استقبال و میهمان نوازی گرم وزیر امور خارجه تاجیکستان و با اشاره به  اشتراکات زبانی، دینی، فرهنگی و تاریخی دو ملت ایران و تاجیکستان و توصیف رهبر معظم انقلاب اسلامی از روابط دو ملت به رابطه خویشاوندی، گفت:  بحمدالله در چند ماه اخیر تحولات خوبی در جهت ارتقای سطح روابط دو جانبه صورت گرفته است که مهمترین آن سفر روحانی رئیس جمهور کشورمان برای شرکت در نشست سران سیکا  به دوشنبه بود که  ملاقات خوبی نیز با امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان داشت.

مونسان، با تشریح پیشرفته ها و دستاوردهای ایران اظهار داشت: با لطف خداوند و مقاومت و پشتیبانی مردم امروز جمهوری اسلامی ایران از هر زمان دیگری قوی‌تر است.

وی نامیدن سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۱۹ از سوی رئیس جمهور تاجیکستان به عنوان سال های «توسعه روستائی، گردشگری و هنرهای مردمی» در این کشور و تبدیل «سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» ایران به «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» را حاکی از توجه هر دو کشور به جایگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی توصیف کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران برای افزایش همکاری و تبادل تجربیات در تمامی زمینه ها از جمله حوزه گردشگری، میراث فرهنگی  و صنایع دستی با کشور دوست و برادر تاجیکستان، کاملا آمادگی دارد.

در این ملاقات که «محمد تقی صابری» سفیر ایران در تاجیکستان نیز حضور داشت، همچنین برخی موضوعات و پیشنهادات برای ارتقای همکاری های طرفین در حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

انتهای پیام/ح