به گزارش ربیع به نقل از روزنامه کیمای وطن ، تلفن همراه جزو آن دسته از کالاهایی است که چند دهه اخیر شیوه و رفتار زندگی بشر را دستخوش تغییراتی شگرف کرده است. فکر متحرک یا سیار کردن تلفن و به‌کارگیری آن در مکان‌های مختلف به منظور بهره گیری بیشتر از این وسیله، از دهه ۱۹۶۰ میلادی در کشورهای اسکاندیناوی (سوئد، نروژ، دانمارک و فنلاند) شروع و در اواخر آن دهه، اولین تلفن نقطه به نقطه به کار گرفته شد. این فناوری در سال ۱۹۷۵ میلادی از سوی کشورهای اسکاندیناوی با سیستم آنالوگ به بازار عرضه شد. اولین شبکه تلفن متحرک NMT نیز از سوی همین کشورها راه‌اندازی شد. در اوایل سال ۱۹۸۰ میلادی، استفاده از تلفن‌های دیجیتالی در اتومبیل مورد توجه قرار گرفت. در سال ۱۹۷۷ میلادی کانادا اولین شبکه اطلاعات عمومی را طراحی و راه‌اندازی کرد. شبکه‌های عمومی اطلاع‌رسانی جهانی با استفاده از کامپیوتر، ماهواره و گیرنده‌ها و فرستنده‌های ماکروویو به وجود آمده است. در سال ۱۹۸۳ میلادی آمریکا سیستم Nordic Mobile Telephone را وارد بازار کرد. ژاپن نیز سومین کشور در جهان بود که سیستم سیار خود را با ویژگی‌های دو نوع اسکاندیناوی و آمریکایی به نام HCMS عرضه کرد و سپس سیستم NTT با قابلیت اتصال به شبکه را ایجاد نمود. انگلستان در سال ۱۹۸۵ میلادی با عرضه سیستم TACS بود که به گروه دارندگان تلفن سیار پیوست و سپس ایرلند نیز این سیستم را پذیرفت.

تلفن همراه در ایران

تیرماه سال ۱۳۷۲ بود که ثبت نام تلفن همراه در کشور آغاز شد. اما به دلیل عدم استقبال در آن زمان توسط مردم، روند ثبت نام چندین ماه به طول انجامید؛ به نحوی که در نهایت شرکت مخابرات ایران و شرکت پست توافق کردند به کسانی که در این زمینه بازاریابی کنند و قادر باشند یک یا چند مشتری به پست بکشانند، مبلغی به عنوان پاداش پرداخت شود. در آن زمان با تبلیغات فراوان و با شعار “با تلفن همراه همیشه در مقصد هستید” تا اواسط سال ۷۴ جمعاً ۹ هزار و ۹۴۷ نفر ثبت نام کردند که در شهریور همان سال واگذاری‌ها آغاز و بلافاصله بعد از ثبت نام به پایان رسید. از این تاریخ به بعد، مردم ورود تلفن همراه به کشور را باور کردند؛ به طوری که هجوم متقاضیان به مخابرات و بازار به حدی رسید که قیمت سیم‌کارت در آن زمان گاهی اوقات به بالای ۳۰ میلیون ریال نیز می‌رسید.

تلفن همراه در اصفهان

به گفته مدیرعامل مخابرات استان اصفهان: اولین ارتباط تلفن همراه در اصفهان در سال ۱۳۷۴ برقرار شد و پس از آن به سرعت در استان گشترش یافت. در سال ۷۴ تنها ۸ سایت بی تی اس در اصفهان وجود داشت و اکنون چیزی حدود ۸۰۰ سایت بی تی اس در این استان وجود دارد که ۴.۵ میلیون مشترک تلفن همراه استان اصفهان را پوشش می‌دهند. در حال حاضر تقریباً تمام راه‌های استان اصفهان و اکثر روستاها تحت پوشش شبکه تلفن همراه قرار دارند.

اینترنت در اصفهان

شبکه دیتا اولین بار در سال ۱۳۷۰ در اصفهان برقرار شد و اولین خط ADSL توسط بخش خصوصی در سال ۱۳۸۱ وصل شد و از سال ۱۳۹۰ مخابرات استان اصفهان نیز به ارائه دهندگان خط ADSL اضافه شد. در حال حاضر استان اصفهان بیش از ۵۰۰ هزار مشترک اینترنت پرسرعت دارد.

رشد تکنولوژی در جهان

حسین کشایی درباره رشد تکنولوژی اینترنت در جهان می‌گوید: بر اساس آمارهای جهانی ۵ تکنولوژی پر استفاده بشر عبارتند از خودرو، برق، تلویزیون، تلفن و اینترنت در این بین خودرو تا زمانی که ۸۰ درصد مردم جامعه توانستند از آن استفاده کنند نزدیک به ۱۰۰ سال به طول انجامید این زمان برای برق ۵۰ سال، برای تلویزیون ۸۰ سال، برای تلفن ۳۰ سال و برای اینترنت کمتر از ۱۰ سال بوده که نشان از رشد بالای این تکنولوژی در میان بشر دارد.