به گزارش پایگاه خبری ربیع، اللهم صل علی محمد و آل محمد و اکفِنی ما یَشغَلُنِی الاهتِمامُ بهِ‌.[الصیفه السجادیه الدعا ۲۰]
بارالها بر محمد و آل محمد درود فرست و کفایت کن مرا در چیزی که اگر خود به انجام آن همت گمارم وقتم را اشغال می کند و از کارهای اساسی مرا باز می دارد.
در شماره ۱۹۰۳ مورخ ۱۵شهریور مطلبی پیرامون اقتصاد به عنوان اولویت اول کشور به عرض مخاطبان محترم رسید در این شماره اهمیت اولویت دادن به امور و از جمله پرداختن به اقتصاد که از توصیه های رهبر فرزانه انقلاب به دولت است را هعنوان می کنیم.
انسان باید کارهایش را اولویت‌بندی کند و تا آنجا که امکان دارد ابتدا کارهای اهم را انجام دهد، بعد به کارهای مهم پردازد. عدم توجه به اولویت بندی امور فرصت ها از دست می رود و چه بسا از کارهای اهم غفلت شود، مدیران و ومسئولان رده اول باید کارهای مهم و کوچکتر را به افراد زیر مجموعه بسپارند و خود متوجه کارهای اصلی که اهم محسوب می شوند بپردازند و بر اقدامات مدیران زیر مجموعه نیز برای اطمینان از درستی اجرا نظارت کنند. چنانچه مولای متقیان علی علیه السلام فرمودند:
قال الامام علی علیه السلام : اِعلَم اِنَّ الشّاغِلَ بِالصَّغیرِ یخِلُّ بِالمُهِمِّ وَ اِفرادُ المُهِمُّ بِالشُّغلِ یاتی عَلَی الصَّغیرِ و یلحِقُهُ بِالکَبیرِ فابدَا بِالمُهِمِّ وَ لا تَنسَ النَّظَرَ فِی الصَّغیرِ وَ اجعَلِ الاُموُرِ الصِّغارَ مَن یجمَعُها وَ یعِرَّ مِنها عَلَیکَ.«بحارالأنوار، جلد ۱۷، صفحه ۴۲۴»
امیرالمومنین امام علی علیه السلام فرمود: بدان که اگر فقط به کارهای کوچک و کم اهمیت بپردازی از کارهای مهم و حیاتی باز خواهی ماند؛ همانطور که پرداختن به کارهای مهم، امور کوچک را از یاد می برد و آنها نیز به مشکل و کار مهم تبدیل می شوند. پس ضمن اولویت دادن و پرداختن به امور مهم، از مسائل جزئی نیز به کلی غافل مشو و کارهای کوچک را واگذار به کسی که تو را کفایت کند.
مقام معظم رهبری در دیدار اخیر دولتی ها همین توصیه مهم را به رئیس جمهور و اعضاء دولت فرمودند:
اولویّت ها را رعایت کنید؛ بالاخره توان دولت محدود است، به همه کار که نمیشود رسید؛ بایستی ببینیم کارهای اولویّت‌دار کدام است. حالا «اولویّت» یعنی چه؟ اولویّت را هم بین سرفصل‌های اساسی (اقتصاد، علم، امنیّت، آسیب‌های اجتماعی، فرهنگ) پیدا کنید؛ که حالا به نظر بنده فعلاً اولویّت، اقتصاد است. نه اینکه به بقیّه‌ی کارها نباید رسید؛ چرا، به همه‌ی کارها باید رسید امّا عطفِ توجّه عمده باید به سوی مسائل اقتصاد باشد. ۱۴۰۱/۰۶/۰۸
اهمیت اولویت بندی امور برای اینست که اولا امکانات مالی و بودجه ای کشور محدود است و باید به کارهای پر منفعت برای مردم اولویت داد. از طرفی بخشهایی مثل امنیت غذائی درشرایط کنونی آسیب پذیر و نیازمند توجه بیشتر هستند چنانه پرداختن به آنچه با زندگی روز مره مردم ارتباط دارد در ردیف اول قرار دارد اینکه ایشان اقتصاد را اولویت اول مطرح فرمودند برای اینست که معیشت، اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان و حتی تولید و ارتقاء ارزش پول ملی و مبارزه با تحریم های دشمن وابسته به اقتصاد است ، اگر اقتصاد فعال و پویا شود می تواند رکود و تورم را درمان نماید و مردم را از این گرانی های کمر شکن نجاتبخش باشد.
توجه به این نکته لازم است که این حرف امروز رهبری نیست! ایشان سالهاست مسئولان را به این نکته توجه می دهند اما گوش شنوا برای عمل بسیار کم بوده است حالا ببینیم این دولت که دولت انقلابی و مردمی و ولایی عنوان گرفته است چه می کند؟ آیا برنامه ای منسجم برای نجات اقتصاد کشور از این وضعیت نا مطلوب خواهد داشت؟ ار سال ۱۳۹۴ چنین فرمودند: امروز اقتصاد مهم است؛ هم از لحاظ نمای بیرونی کشور مهم است؛ هم از لحاظ واقعیّتهای زندگی مردم مهم است. بنابراین مسئله‌ی اقتصاد در واقع اولویّت اساسی کشور است و هرچه روی این مسئله فکر بشود، کار بشود، تلاش بشود، تذکّر داده بشود، جا دارد. ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
همچنین در سال ۱۳۹۶ فرمودند: اقتصاد باید اولویت همه‌ی اعضا و بخش‌های دولت باشد. ۱۳۹۶/۰۶/۰۴
در بیانیه گام دوم نیز فرمودند: اقتصاد یک نقطه‌ی کلیدیِ تعیین‌کننده است. اقتصاد قوی، نقطه‌ی قوّت و عامل مهمّ سلطه‌ناپذیری و نفوذناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف، نقطه‌ی ضعف و زمینه‌‌ساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است. فقر و غنا در مادّیّات و معنویّات بشر، اثر میگذارد. اقتصاد البتّه هدف جامعه‌ی اسلامی نیست، امّا وسیله‌ای است که بدون آن نمیتوان به هدفها رسید. تأکید بر تقویت اقتصاد مستقلّ کشور که مبتنی‌ بر تولید انبوه و باکیفیّت، و توزیع عدالت‌محور، و مصرف به‌اندازه و بی‌اسراف، و مناسبات مدیریّتی خردمندانه است و در سالهای اخیر از سوی اینجانب بارها تکرار و بر آن تأکید شده، به‌خاطر همین تأثیر شگرفی است که اقتصاد میتواند بر زندگی امروز و فردای جامعه بگذارد. انقلاب اسلامی راه نجات از اقتصاد ضعیف و وابسته و فاسد دوران طاغوت را به ما نشان داد، ولی عملکردهای ضعیف، اقتصاد کشور را از بیرون و درون دچار چالش ساخته است. چالش بیرونی تحریم و وسوسه‌ها‌ی دشمن است که در صورت اصلاح مشکل درونی، کم‌اثر و حتّی بی‌اثر خواهد شد. چالش درونی عبارت از عیوب ساختاری و ضعفهای مدیریّتی است.
دشمن یک جنگ اقتصادی همه‌جانبه‌ای را علیه ما شروع کرده. اتاق جنگ هم دارند، با دقّت هم دارند بررسی میکنند، مأمور دارند و دائم در حال تحرّکند؛۱۳۹۷/۰۶/۱۵
تعیین اولویت در خود مقوله اقتصاد از اهمیت ویژه ای برخوردار است که رهبر معظم انقلاب در دیدار با دولت سیزدهم بدان چنین اشاره کرده اند :
مجموعه‌ی مدیران اصلی اقتصاد کشور باید منسجم عمل کنند.(حتماً سعی کنید که در زمینه‌ی مسائل گوناگون اقتصادی به نظر واحد برسید. اگر به نظر واحد هم نرسیدید، آن نظری را که رجحان پیدا میکند، دیگران هم همان نظر را تقویت کنند؛ این نباشد که یکی از مسئولین اقتصادی ــ حالا چه مسئولین ستادی اقتصادی، چه مسئولین اجرائی اقتصادی ــ یک حرف بزند، یکی یک حرف دیگر بزند)
رشد اقتصادی از طریق کنترل شاخصها ی هرموضوع مستمرا رصد شود.(اندازه‌ی تورّم-رشد سرمایه‌گذاری-رشد اشتغال،-رشد درآمد سرانه،-کاهش فاصله‌ی طبقاتی-نشانه‌ی ضریب جینی- این باید روزانه مورد توجّه قرار بگیرد. اگر چنانچه این سرفصل‌ها، این شاخصهای عمده به طور دقیق و پی‌درپی و مستمر مورد توجّه قرار نگیرد، مغفولٌ‌عنه خواهد ماند.
با این وصف دولت باید اقتصاد را محور اصلی کار خودش قرار دهد و اجازه ندهد ارزش پول ملی بیش از این کاهش داشته باشد؟ باید عملا این نگاه را که دلار به ۴۰ هزار تومان می رسد با یاس رو به رو کند! باید با کار جهادی تورم را متوقف و حتی کاهش قیمت بوجود آید چنانچه در چند روز اخیر بشارتهایی در این رابطه بوده است که انشاالله موقت و زودگذر نباشد؟! باید برای رکود اقتصادی برنامه مدون دولت آشکار و عملیاتی گردد و…