تحلیل ها » تولیدی » خبر دریافتی
کد خبر : 422302
یکشنبه - 18 شهریور 1397 - 08:34
سرمقاله جوان/

الگوی عملی مقابله با جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی دشمن

« الگوی عملی مقابله با جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی دشمن » عنوان یادداشت در روزنامه جوان به قلم عباس حاجی نجاری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

الگوی عملی مقابله با جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی دشمن

به گزارش پایگاه خبری ربیع، استمرار ناکامی نظام سلطه در مهار توان و اقتدار منطقه‌ای و شکست انسجام داخلی ایران، هدف‌گذاری کاخ سفید بر شکست روح مقاومت و ایستادگی ملت ایران در این جنگ همه‌جانبه را با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های ممکن در پی داشته است. ادعای اعمال شدیدترین تحریم‌های تاریخ علیه ایران که پمپئو وزیر خارجه امریکا هفته گذشته در سفر به هند بر آن تأکید کرده و طراحی و اجرای فراگیرترین شکل جنگ روانی علیه ایران با بهره‌گیری از رسانه‌های حقیقی و مجازی برای برهم زدن امنیت داخلی با تمسک به صهیونیست‌ها، گروه‌های مطرود و درمانده نظیر منافقین و سلطنت‌طلب‌ها و استمداد از قارون‌های فرتوت و رو به اضمحلال خلیج فارس برای تشکیل ناتوی عربی علیه ایران، نشانگر اهمیت شرایط و ابعاد این جنگ همه‌جانبه است. این هدف‌گذاری اگر چه دشمنان ملت ایران را دچار توهم کرده، به‌گونه‌ای که ترامپ در دیدار اخیر خود با شیخ کویت، مدعی شده که ایران اکنون در تلاطم است، اما همان‌گونه که رئیس جمهور امریکا در همین دیدار اصرار بر مذاکره با ایران را دارد و وزیر خارجه فرانسه نیز آرزوی این کشور برای تحقق برجام‌های موشکی و منطقه را کتمان نمی‌کند، بیانگر برتری ایران در مواجهه با امریکا و دیگر متحدان منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای نظام سلطه است. اما به‌رغم آن، هوشیاری و کسب آمادگی در برابر تهدیدات دشمن و تقویت ظرفیت‌های ملی برای برون‌رفت از شرایط تهدید در عین تقویت روح امید برای استحکام بنیان‌های نظام، در شرایط کنونی ضرورتی انکارناپذیر است. مقام معظم رهبری در دیدار‌های اخیر نقشه راه مردم و مسئولان را برای مقابله با این جنگ همه جانبه ترسیم نموده‌اند، بیانات ایشان در دیدار با هیئت دولت در هفتم شهریورماه، نسخه عملی برای مقابله با جنگ اقتصادی و مدیریت اقتصادی کشور در شرایط جنگ همه‌جانبه اقتصادی بود و بیانات ایشان در دیدار با نمایندگان مجلس خبرگان در روز پنج‌شنبه ۱۵ شهریور ماه نیز به عنوان الگویی عملی برای مقابله با جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی دشمن باید توسط مسئولان و نخبگان و رسانه‌ها موردتوجه قرار گیرد. ایشان در این دیدار می‌فرمایند: امروز نظام اسلامی با یک جنگ همه‌جانبه اقتصادی مواجه است که از یک اتاق جنگ و با دقت و اهتمام کامل هدایت می‌شود، اما در کنار این جنگ، یک جنگ مهم رسانه‌ای و تبلیغاتی نیز در جریان است که بیشتر اوقات از آن غفلت می‌شود. رهبر انقلاب آنگاه تأکید می‌کنند که: شرایط امروز ما، شرایط حساسی است، اما این حساسیت به دلیل تعداد زیاد دشمنان و یا قدرت بالای آن‌ها نیست، زیرا این دشمنان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره بوده‌اند و حتی در آن زمان، قدرت بیشتری نیز داشته‌اند، بلکه حساسیت شرایط از این جهت است که نظام اسلامی با قدم گذاشتن در یک راه نو و طرح دیدگاه‌ها و نظریات متفاوت، در ۴۰ سال گذشته، برخلاف جریان کلی استکبار و نظام سلطه حرکت کرده است.
استمرار ناکامی نظام سلطه در مهار توان و اقتدار منطقه‌ای و شکست انسجام داخلی ایران، هدف‌گذاری کاخ سفید بر شکست روح مقاومت و ایستادگی ملت ایران در این جنگ همه‌جانبه را با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های ممکن در پی داشته است. ادعای اعمال شدیدترین تحریم‌های تاریخ علیه ایران که پمپئو وزیر خارجه امریکا هفته گذشته در سفر به هند بر آن تأکید کرده و طراحی و اجرای فراگیرترین شکل جنگ روانی علیه ایران با بهره‌گیری از رسانه‌های حقیقی و مجازی برای برهم زدن امنیت داخلی با تمسک به صهیونیست‌ها، گروه‌های مطرود و درمانده نظیر منافقین و سلطنت‌طلب‌ها و استمداد از قارون‌های فرتوت و رو به اضمحلال خلیج فارس برای تشکیل ناتوی عربی علیه ایران، نشانگر اهمیت شرایط و ابعاد این جنگ همه‌جانبه است. این هدف‌گذاری اگر چه دشمنان ملت ایران را دچار توهم کرده، به‌گونه‌ای که ترامپ در دیدار اخیر خود با شیخ کویت، مدعی شده که ایران اکنون در تلاطم است، اما همان‌گونه که رئیس جمهور امریکا در همین دیدار اصرار بر مذاکره با ایران را دارد و وزیر خارجه فرانسه نیز آرزوی این کشور برای تحقق برجام‌های موشکی و منطقه را کتمان نمی‌کند، بیانگر برتری ایران در مواجهه با امریکا و دیگر متحدان منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای نظام سلطه است. اما به‌رغم آن، هوشیاری و کسب آمادگی در برابر تهدیدات دشمن و تقویت ظرفیت‌های ملی برای برون‌رفت از شرایط تهدید در عین تقویت روح امید برای استحکام بنیان‌های نظام، در شرایط کنونی ضرورتی انکارناپذیر است. مقام معظم رهبری در دیدار‌های اخیر نقشه راه مردم و مسئولان را برای مقابله با این جنگ همه جانبه ترسیم نموده‌اند، بیانات ایشان در دیدار با هیئت دولت در هفتم شهریورماه، نسخه عملی برای مقابله با جنگ اقتصادی و مدیریت اقتصادی کشور در شرایط جنگ همه‌جانبه اقتصادی بود و بیانات ایشان در دیدار با نمایندگان مجلس خبرگان در روز پنج‌شنبه ۱۵ شهریور ماه نیز به عنوان الگویی عملی برای مقابله با جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی دشمن باید توسط مسئولان و نخبگان و رسانه‌ها موردتوجه قرار گیرد. ایشان در این دیدار می‌فرمایند: امروز نظام اسلامی با یک جنگ همه‌جانبه اقتصادی مواجه است که از یک اتاق جنگ و با دقت و اهتمام کامل هدایت می‌شود، اما در کنار این جنگ، یک جنگ مهم رسانه‌ای و تبلیغاتی نیز در جریان است که بیشتر اوقات از آن غفلت می‌شود. رهبر انقلاب آنگاه تأکید می‌کنند که: شرایط امروز ما، شرایط حساسی است، اما این حساسیت به دلیل تعداد زیاد دشمنان و یا قدرت بالای آن‌ها نیست زیرا این دشمنان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره بوده‌اند و حتی در آن زمان، قدرت بیشتری نیز داشته‌اند، بلکه حساسیت شرایط از این جهت است که نظام اسلامی با قدم گذاشتن در یک راه نو و طرح دیدگاه‌ها و نظریات متفاوت، در ۴۰ سال گذشته، برخلاف جریان کلی استکبار و نظام سلطه حرکت کرده است.
ایشان سپس با برشماری ارکان مؤثر در این جنگ یادآور می‌شوند: بر اساس اطلاعاتی که در اختیار داریم، دستگاه‌های جاسوسی امریکا و رژیم صهیونیستی با حمایت مالی قارون‌های منطقه اطراف کشور ما، تشکیلاتی را برای این جنگ رسانه‌ای راه‌اندازی کرده‌اند و به‌طور جدی در حال برنامه‌ریزی و تلاش برای آلوده کردن فضای تبلیغاتی و فکری جامعه هستند.
یک بررسی اجمالی نشانگر این است که دشمن این جنگ رسانه‌ای را که با هدف کاهش تاب‌آوری اجتماعی مردم ایران و دامن زدن به یأس و بدبینی مردم به نظام و ایجاد شکاف میان مردم و حاکمیت و کاهش سرمایه اجتماعی و مشارکت و همکاری مردم با نظام، طراحی و توسط رسانه‌های دیداری و نوشتاری و مجازی به اجرا در آمده است، رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار در مورد اهداف این جنگ رسانه‌ای یادآور شدند: اهداف این جنگ رسانه‌ای، ایجاد اضطراب، یأس، ناامیدی و احساس بن‌بست و بدبین کردن مردم نسبت به یکدیگر و نسبت به دستگاه‌های مسئول و همچنین بیشتر و بزرگ‌تر نشان دادن مشکلات اقتصادی در ذهن جامعه است. ایشان به یک نمونه اشاره کردند و گفتند: در همین مسائل مربوط به سکه و ارز و کاهش ارزش پول ملی، جنگ رسانه‌ای و فضاسازی‌های تبلیغاتی بدخواهان، تأثیرگذار بوده است که البته از دشمن، توقعی جز رذالت نیست، اما باید مراقب باشیم ما به این فضاسازی‌ها برای آلوده کردن ذهن مردم کمک نکنیم. ایشان با تأکید بر اینکه گاهی اوقات در بیان مشکلات و یا انتقاد‌ها مبالغه می‌شود، خاطرنشان کردند: این مبالغه موجب تشدید اضطراب افکار عمومی و همچنین موجب گسترش «ویروس بدبینی» در جامعه خواهد شد.
مقام معظم رهبری در این دیدار با تأکید بر اینکه ما همواره نیازمند اقتدار ایمانی و تکیه بر حقانیت نظام اسلامی در مقابل استکبار هستیم، با اشاره به اهمیت و ضرورت وحدت و انسجام ملی و شکل‌دهی افکار عمومی و تأکید بر اینکه اگر در هر اوضاع و اقتضائی، آحاد مردم به‌ویژه نخبگان، نسبت به شرایط و جایگاه نظام غفلت کنند، قطعاً ضربه خواهیم خورد، بر نکاتی چند که باید توسط مسئولین و رسانه‌ها برای مقابله با این جنگ رعایت شود تأکید فرمودند:
-نکات مثبت و منفی دولت و دیگر دستگاه‌ها در کنار یکدیگر دیده شود؛ بیان عمل سیئه در کنار عمل صالح موجب می‌شود که مردم بدانند کار‌ها و اقدامات خوب هم وجود دارد و ناامید نشوند.
-مبالغه در بیان مشکلات و یا انتقاد‌ها موجب تشدید اضطراب افکار عمومی و همچنین موجب گسترش «ویروس بدبینی» در جامعه خواهد شد.
-نباید فضای عمومی کشور به‌گونه‌ای شود که اقدامات و تبلیغات مثبت، قابل باور نباشند، اما سخن دروغ دشمن قابل باور شود زیرا این وضعیت بسیار خطرناک است.
-هیچ دولتی بدون کمک و پشتیبانی مردم قادر به فعالیت نیست و نباید اعتماد مردم از دستگاه‌های دولتی، قضایی و نیرو‌های مسلح سلب شود
-راه علاج مشکلات کشور، خالی کردن پشت دولت و ابراز برائت از فعالیت دستگاه‌های مسئول نیست، بلکه راه علاج، ایجاد رابطه سالم بین افکار عمومی و دستگاه‌های مسئول، سخن گفتن و انتقاد کردن و درعین‌حال کمک فکری و عملی کردن است.
-پرهیز از ایجاد فضای یأس و ناامیدی در مردم؛ اینکه به‌گونه‌ای صحبت کنیم که بندِ دلِ شنونده پاره شود و همه‌چیز را ازدست‌رفته تلقی کند، کار صحیحی نیست.
-پرهیز از ایجاد احساس بن‌بست نظام در مردم و اینکه نحوه گفتن و نحوه اقدام کردن نباید به‌گونه‌ای باشد که مردم دچار بیماری بدبینی شوند.
-با توجه به ضرورت تقویت «انسجام مردم و دستگاه‌های مدیریتی کشور» در شرایط کنونی، بخش مهمی از اعتمادسازی و جلب اعتماد در گرو اقدامات دستگاه‌های مختلف است البته تریبون‌داران نیز باید به این کار کمک کنند.
-دعوا کردن راه اصلاح نیست، همچنان‌که ایجاد تشکیلات و کار موازی با دولت نیز به صلاح و موفق نخواهد بود و تجربه ثابت کرده است که کار باید به‌وسیله‌ی مسئولان آن، در مجاری قانونی انجام بگیرد.
-وظیفه دولتی‌ها، استفاده از نظرات کارشناسان و تحرک برای حل مشکلات است. وظیفه ما، هدایت دولتی‌ها به سمت استفاده از دیدگاه‌های کارشناسان و حل مشکلات و خوش‌بین کردن مردم نسبت به تلاش‌های آن‌ها است که در چنین صورتی، گره‌های افکار عمومی باز می‌شوند.
-مسئولان باید کار را جهادی انجام دهند، البته در موارد خاص همچون نامه اخیر رئیس قوه قضائیه که ممکن است قانون جوابگو نباشد و احتیاج به اجازه رهبری باشد، یقیناً همراهی و کمک خواهیم کرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان به نمونه‌ای از پیشرفت نظام اسلامی در عرصه معنویت و شرح حال یکی از شهیدان مدافع حرم اشاره و با استناد به آیاتی از قرآن کریم تأکید کردند: اگر در مقابل دشمنان بایستیم، مجبور به عقب‌نشینی خواهند بود و به توفیق الهی استکبار را به زانو در خواهیم آورد و این الگو را به همه دنیا نشان خواهیم داد که اگر طرفداران اسلام آماده دفاع و مجاهدت باشند، قطعاً پیروز خواهند شد.