به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل ازفارس از زنجان در این اوضاع نابسامان اقتصادی هر جمع چند نفرهای را که می بینید به احتمال زیاد محتوای سخنان آنان وضعیت اقتصادی کشور، معیشت مردم و تحلیل و تفسیرهای از این دست است.
به راستی آیا همه این مسائل نشأت گرفته از سیاستهای استکبار زمانه (آمریکا) است یا مسائل داخلی پشت آن است و باعث شعله ورتر شدن آن میشود؟
اندیشکده بلفر با انتشار مطلبی دیدگاهی متفاوت تراز دیدگاه مردم ایران دارد و مینویسد«اقتصاد ایران آسیب دید اما همه آن ارتباطی با آمریکا ندارد» پس باید گفت اگر چه تحریمهای ایالات متحده و فشارهای این کشور به اقتصاد ایران آسیب رسانده است اما کاهش ارزش پول ملی و نوسانات اقتصادی جمهوری اسلامی ایران تاثیر کمی از سیاستهای ایالات متحده داشته است، چرا که افسارگسیختگی اقتصاد ایران ریشه در تصمیمهای غلط بانک مرکزی وبه طور کلی ساختار شکننده اقتصاد ایران دارد.
شکننده بودن اقتصاد ایران که نشأت گرفته از اقتصادی است که در غرب پیاده شده و همه کشورهای پیرو این ساختار را به مرز فروپاشی کشانده است، ضربه مهلکی از دو پارامتر خلق پول و خلق نقدینگی خورده است و هر دو این پارامترها ارتباط مستقیمی با سیاستهای بانک مرکزی ایران دارد.
حال سؤالی که پیش میآید این است که چاپ پول بدون پشتوانه و اعطای تسهیلات به مردم تا چه زمانی پاسخگو خواهند بود؟
حال که اقتصاد وابسته به دلار داریم باید بدانیم طبق آمارها فقط ۷ درصد دلارهای موجود در کشور در حال چرخش است و مابقی آن به دست مردم در خانهها احتکار شده است که اگر دلارهای موجود در دست مردم آزاد شوند و وارد ساختار اقتصادی کشور شوند خون تازه ای وارد شریانهای اقتصاد ایران میشود و میتواند پیکره اقتصاد ایران را متحول کند در نتیجه برون رفت از مشکلات اقتصادی موجود یک راه حل بیشتر نخواهد داشت و آن همکاری مردم برای خروج از بحران ارزی توام با تصحیح سیاستهای ارزی بانک مرکزی است.
مردم به خوبی ساختار شکننده و غیر منسجم اقتصادی را دریافتهاند و نیک میدانند که اگر روی طلا و ارز سرمایهگزاری کنند بازدهی فوقالعادهای برایشان خواهد داشت، چه افرادی که در ماههای اخیر به واسطه نوسانات شدید ارزی سودهای کلانی که به جیب نزدهاند اما مردم بدانند که اگر این روند ادامه داشته باشد، آمار فقر و فساد و طلاق و… روز به روز رو به افزایش خواهد گذاشت.
و حرف پایانی این که ساختار اقتصادی کشور نیاز به یک شوک دارد و این شک را میتوان با وام گرفتن از کشورهای دیگر و تزریق آن در اقتصاد به وجود آورد، همانگونه که در سالهای نه چندان دور کشور چین از این سیاست بهره گرفت.
مسؤولین و مدیران ارشد کشور نیز میتوانند ساختار اقتصادی مملکت را با یک شوک درمانی به حالت نرمال برسانند و با استفاده از نظریههای علما و مراجع در صدد تبدیل ساختار کنونی به ساختار اقتصادی اسلامی بّرآیند.
به حول قوه الهی انشاءالله
انتهای پیام