به گزارش ربیع به نقل از ایمنا اواخر خرداد سال جاری بلوک ۷۳ درصدی ذوب آهن اصفهان شامل پنج میلیارد و ۷۴۳ میلیون و ۹۳۶ هزار و ۸۸ سهم از سوی سازمان خصوصیسازی در بازار دوم فرابورس ایران عرضه شد.
این میزان سهام که به وکالت از سوی سازمان تامین اجتماعی و صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد و به قیمت پایه هر سهم ۴۱۱۶ریال و ارزش کل پایه ۲۳ هزار و ۶۴۲ میلیارد و ۴۰ میلیون و ۹۳۸ هزار و ۲۰۸ ریال در فرابورس عرضه شده، بازتابهای از سوی مسئولان به همراه داشت.
در همین راستا عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران اعلام کرد: واگذاری سهام ذوب آهن اصفهان در فرابورس از سوی سازمان خصوصی سازی به عنوان یکی از بزرگ ترین مجتمع های تولید فولاد کشور پیش از حل ماجرای بدهی های این شرکت، اتفاقی عجیب و خلاف قانون است.
بهادر احرامیان اضافه کرد: براساس ماده ۱۴۱ قانون تجارت، شرکت ذوب آهن اصفهان اگر افزایش سرمایه ندهد، ورشکسته است و دفاتر این شرکت به خوبی این ماجرا را نشان می دهد و حالا در این شرایط واگذاری سهام این شرکت و خصوصی سازی آن اصلا منع قانونی دارد و تخلف محسوب می شود، در نتیجه اول باید مشکلات این شرکت حل و بعد سهام آن برای واگذاری عرضه شود.
اظهارنظرهای غیرمسئولانه کمکی به تولید کشور نمی کند
سخنگوی ذوب آهن اصفهان در پاسخ به اظهارات عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در واگذاری سهام ذوب آهن اصفهان در فرابورس، گفت: اظهارنظرهای غیرمسئولانه افرادی که در جایگاه قانونی قرار ندارند، به تولید کشور کمکی نخواهد کرد.
محمدرضا کجباف اظهار داشت: امروز سیاست ها و برنامه های بورس و فرابورس توسط مسئولان ذیربط تبیین و اطلاع رسانی می شود و اشخاصی که مسئولیتی در این زمینه ندارند، بهتر است به فعالیت های خود بپردازند.
وی اضافه کرد: براساس قانون هر شرکتی که بخواهد نسبت به واگذاری سهام خود اقدام کند، بورس و فرابورس براساس شاخص های تعریف شده، اقدام لازم را انجام می دهند و ذوب آهن نیز از این امر جدا نیست.
سخنگوی ذوب آهن اصفهان گفت: افرادی که مسئولیتی در ذوب آهن ندارند و در سازمان های بورس و فرابورس نیز تصمیم گیرنده نیستند، به جای ایجاد شبهه، تلاش خود را برای رونق بخشیدن به تولید کشور صرف کنند.
به گفته وی، ارزش سهام ذوب آهن با ارزشیابی کارشناس رسمی دادگستری در فرابورس عرضه شده و با میزان بدهی این شرکت همخوانی دارد و مساله بدهی به همه شرکت ها ارتباط پیدا می کند و فقط به یک شرکت مرتبط نیست.
کجباف یادآور شد: تلاش مسئولان و مدیران ذوب آهن، امسال برای کاهش بدهی ها و رشد تولید متمرکز شده و امروز شرکت های حاضر در بورس، همه اطلاعات خود را ارایه می دهند و مسایل به شکل شفاف عرضه می شود.
عرضه دوباره بلوک ۷۳ درصدی ذوب آهن در فرابورس ایران
معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس گفته بود، در حالی سازمان خصوصیسازی به وکالت از سازمان تامین اجتماعی و صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد، بلوک ۷۳ درصدی «ذوب» شامل پنج میلیارد و ۷۴۳ میلیون و ۹۳۶ هزار و ۸۸ سهم را روی میز فروش فرابورس ایران گذاشت که به دلیل نبود متقاضی در زمان مقرر، این بلوک خریداری نداشت.
بهنام محسنی اضافه کرد: سازمان خصوصیسازی درخواست فروش این بلوک مدیریتی را در فرابورس ایران داده بود و در صورت درخواست دوباره این سازمان، بلوک یادشده بار دیگر در فرابورس ایران عرضه خواهد شد.
سازمان خصوصیسازی در نظر داشت در اجرای قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و مقررات مربوط به سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، بلوک ۷۳ درصدی ذوب را به تفکیک ۵۶ درصد به وکالت از سازمان تامین اجتماعی و ۱۷ درصد به وکالت از صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد، عرضه کند که بلوک یاد شده با قیمت پایه هر سهم ۴۱۱۶ ریال، به دلیل نبود مراجعه متقاضی معامله نشد.
امسال ذوب آهن به برابری سود و زیان می رسد
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان درباره برنامه های این شرکت برای کاهش زیان، به تازگی گفته، امسال وارد سوددهی می شویم و برنامه شرکت برای خروج از زیان دهی است و چنانچه سودی نداشته باشیم، زیانی نخواهیم داشت.
احمد صادقی تاکید کرده است، امسال در واقع ذوب آهن اصفهان به نقطه سر به سر (برابری سود و زیان) خواهیم رسید.
وی یادآور شد: سال های گذشته شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان دارای زیان بوده و در اواخر سال گذشته با افزایش نرخ فلزات این انتظار می رود که از زیان دهی خارج و وارد سوددهی شود.
مدیرعامل ذوب آهن درباره افزایش سرمایه شرکت، گفت: تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه برعهده هیات مدیره است و تصمیم نهایی را آنها اتخاذ خواهند کرد.
به گفته وی آنچه که برعهده مدیرعامل ذوب آهن بوده انجام شده و بقیه تصمیم ها برعهده سازمان های بورس، حسابرسی و هیات مدیره است.
صادقی ادامه داد: امسال به دلیل پایین آمدن مصارف، توانستیم هزینه های تولید را کاهش دهیم؛ این روند به همراه افزایش نرخ ها منجر به بهبود روند سوددهی شرکت خواهد شد. برنامه شرکت خروج از زیان دهی است و تاکنون بسیار موفق عمل کرده ایم.
وی بیان داشت: تقاضا برای تولیدات این شرکت در سال جدید افزایش یافته و نسبت به سال گذشته خوب بوده است و این روند تداوم دارد.
به گفته مدیرعامل ذوب آهن، افزایش قیمت ها و بهبود نرخ های بین المللی موجب شده تا صادرات این شرکت از نظر قیمت افزایش یابد و با بهبود صادرات، چنانچه بازار داخلی متناسب نباشد، توانمندی افزایش حجم صادرات وجود دارد.
۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بدهی های ذوب آهن پرداخت شد
وی گفت: میزان بدهی های سال گذشته این شرکت که حاصل بهره بانکی است به میزان هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بوده که پرداخت شد و ۹ هزار میلیارد ریال هم زیان داشته که در مجموع ۱۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بود.
صادقی تلاش برای کاهش هزینه ها، افزایش میزان فروش و افزایش تولیدات را بخشی از واقعیت های کنونی شرکت دانست و گفت: در کنار این موارد، لازم است ماهیت فنی و اقتصادی شرکت را ارتقا یابد که با تلاش نیروی انسانی محقق می شود.
وی افزود: این شرکت با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید، ۱۷ هزار نفر کارمند و کارگر دارد و این تولید در شرکت های مشابه با کمتر از سه هزار نفر محقق می شود و برنامه امسال دستیابی به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن است.
گفتنی است؛ ظرفیت صادراتی تولیدات فولادی ذوب آهن ۴۰۰ هزار تن پیش بینی شده که آمارها نشان از صدور ۸۰۰ هزار تن تولیدات این شرکت در سال گذشته دارد.
امسال پیش بینی صادرات یک میلیون تن تدارک شده و قرار است تولیدات فولادی این واحد به کشورهای مختلف از جمله افغانستان و پاکستان راه یابد.
افراد غیر مسئول “ذوب” در رونق بخشیدن تولید کشور تلاش کنند
سخنگوی ذوب آهن اصفهان در پاسخ به اظهارات عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در واگذاری سهام ذوب آهن اصفهان در فرابورس، گفت: اظهارنظرهای غیرمسئولانه افرادی که در جایگاه قانونی قرار ندارند، به تولید کشور کمکی نخواهد کرد. به گزارش ربیع به نقل از ایمنا اواخر خرداد سال جاری بلوک ۷۳ درصدی ذوب […]
سخنگوی ذوب آهن اصفهان در پاسخ به اظهارات عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در واگذاری سهام ذوب آهن اصفهان در فرابورس، گفت: اظهارنظرهای غیرمسئولانه افرادی که در جایگاه قانونی قرار ندارند، به تولید کشور کمکی نخواهد کرد.