به گزارش پایگاه خبری ربیع، رضا اردکانیان در این مراسم اظهار کرد: صبوری و بردباری مردم و استقامت آنها در منطقه اردستان درخور تحسین است.
وی اظهار داشت: بهانه این سفر کلنگ‌زنی و افتتاح طرح مهم و مؤثر آبرسانی به ۱۹ روستای منطقه اردستان است.
وی با بیان اینکه این طرح با تلاش همکاران و شرکت آب و فاضلاب کشور به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: با بهره‌برداری این طرح جمعیت دائم و غیردائم این منطقه از آب شرب و سالم و پایدار بهره‌مند می‌شوند.
وزیرنیرو با اعلام اینکه در استان اصفهان تعداد درخور توجهی طرح در بخش آب و برق در شهر و روستا به بهره‌برداری می‌رسد، ادامه داد: ۲۰۷پروژه در استان توسط شرکت‌های وزارت نیرو اجرا می‌شود و اعتبار این طرح‌ها بالغ بر ۸هزار و ۷۰۰میلیارد تومان است که برخی طرح‌ها در مرحله آغاز و برخی طرح‌ها در مرحله اتمام است.
اردکانیان با اشاره به پیشرفت ۶۳ درصدی این طرح‌ها در استان اصفهان به طور متوسط، گفت: این طرح‌ها در پایان دولت تدبیر و امید به ثمر می‌رسد.
وزیرنیرو با اعلام اینکه دولت دوازدهم موفق شده طرح‌های مهمی را در جای‌جای کشور به نتیجه برساند، ‌خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون بسیاری از روستاهای کشور دارای شبکه آبرسانی شده‌اند و این اقدام در دو سال باقی‌مانده سرعت خواهد گرفت.
وی بیان کرد: طی این دو روز در مناطق مختلف استان اصفهان، در مجموع ۸پروژه در بخش آب با اعتباربالغ بر ۷۰۰میلیارد تومان افتتاح می‌شود و ۲پروژه نیز در حوزه برق افتتاح خواهد شد؛ این درحالی است که امیدواریم طی این دو سال منابع بیشتری از مبلغ پیش‌بینی شده تخصیص یابد.
افتتاح ۲۲۱اُمین تصفیه‌خانه فاضلاب کشور در خوانسار
وزیر نیرو در مراسم بهره‌برداری از تصفیه‌خانه و فاز اول شبکه فاضلاب خوانسار با هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۰میلیارد ریال، گفت: امروز با بهره‌برداری از تصفیه‌خانه فاضلاب خوانسار، ۲۲۱اُمین تصفیه‌خانه فاضلاب کشور به بهره‌برداری رسید و این درحالی است که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی فقط ۴ تصفیه‌خانه فاضلاب در کشور در مدار بهره‌برداری قرار داشت.
رضا اردکانیان افزود: کشورها هرچقدر توسعه‌یافته‌تر هستند، توجه بیشتری به حفظ مسائل محیط زیست، بهداشت عمومی، استفاده بهینه از منابع آب و سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها دارند.
وی با اشاره به اینکه براساس آمارهای جهانی، هنوز از هر سه نفر در کره زمین یک نفر دسترسی به سیستم‌های بهداشتی اولیه ندارد، گفت: این درحالی است که طی ۴۰ سال پیروزی انقلاب اسلامی و با وجود اینکه جنگ تحمیلی ۸ ساله فرصت‌های زیادی از کشورمان برای توسعه گرفت، در مقایسه با رژیم طاغوت که فقط ۴ تصفیه‌خانه فاضلاب داشتیم، امروز ۲۲۱اُمین تصفیه‌خانه فاضلاب در خوانسار به بهره‌برداری می‌رسد که جای قدردانی از تلاش‌های همکارانم دارم.
اردکانیان با بیان اینکه کفر ورزیدن، یعنی پوشاندن حقیقت، تصریح کرد: اگر صبوری و بردباری و شکرگذاری مردم در خشک‌ترین سال طی ۵۰ سال اخیر، یعنی سال گذشته نبود، امسال این افزونی نعمت هم فراهم نمی‌شد. آنچه باور ماست این است که شکر نعمت، نعمت را افزون می‌کند.
وی اضافه کرد: همه تلاش‌های ما باید منجر به افزایش تاب‌آوری مردم شود، به‌ویژه در شرایطی که با ظالمانه‌ترین تحریم‌ها مواجه هستیم با تلاش و همدلی و هم‌افزایی، تاب‌آوری جامعه را بالا ببریم.
اردکانیان با تأکید بر اینکه دولت دوازدهم توجه جدی به مسائل آب و فاضلاب داشته است، خاطرنشان کرد: اجازه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی برای برداشت از صندوق توسعه ملی نیز کمک چشمگیری به این عرصه کرده است، به طوری که تا دو سال آینده فعالیت‌هایمان در روستاها به صورت چشمگیری افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هر هفته به حدود ۳۰ روستا آبرسانی می‌شود، گفت: این تعداد طی دو سال آینده به صورت چشمگیری افزایش پیدا می‌کند و در دنیا قابل عرضه است.
وزیر نیرو با بیان اینکه طی این سفر، ۸ پروژه با اعتبار ۷۰۰میلیارد تومان در استان اصفهان افتتاح و دو پروژه هم کلنگ‌زنی می‌شود، گفت: در کل استان اصفهان ۲۰۷ پروژه آب و برق و فاضلاب با اعتبار ۸هزار و ۷۰۰میلیارد تومان در حال اجراست که به طور متوسط، ۶۳درصد پیشرفت فیزیکی پروژه‌هاست.
اردکانیان در پایان اظهار امیدواری کرد که با گشایشی که در آینده نزدیک در کشور ایجاد خواهد شد و مشارکت بیشتر بخش خصوصی، به‌ویژه در بخش طرح‌های فاضلاب، بتوانیم تعداد درخور توجهی طرح‌های این بخش را تا پایان دولت دوازدهم به بهره‌برداری برسانیم.
بیش از ۳۲ هزار نفر در این منطقه تحت پوشش خدمات شبکه فاضلاب قرار می‌گیرند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در مراسم بهره‌برداری از تصفیه‌خانه و فاز اول شبکه فاضلاب خوانسار، با بیان اینکه یکی از مطالبات دیرینه شهر خوانسار اجرای شبکه فاضلاب در این شهر بود، گفت: با بهره‌برداری از تصفیه‌خانه فاضلاب خوانسار، بیش از ۳۲ هزار نفر در این منطقه تحت پوشش خدمات شبکه فاضلاب قرار می‌گیرند.
هاشم امینی اظهار داشت: در حال حاضر با تکمیل همه مراحل سازه‌ای و مکانیکال این پروژه، دبی متوسط فاضلاب ورودی به تصفیه‌خانه ۷۲ لیتر بر ثانیه است.
وی به ضرورت احداث تصفیه‌خانه فاضلاب در شهر خوانسار پرداخت و اظهار داشت: بافت زمین در شهر خوانسار بسیار سخت و سنگی است که آب در آن به سختی نفوذ می‌کند؛ بنابراین به منظور دفع بهداشتی فاضلاب و ارتقای سطح بهدشت عمومی مردم، نیاز به احداث تصفیه‌خانه فاضلاب در این شهر وجود داشت.
وی افزود: شهرستان خوانسار به دلیل داشتن آب و هوای کوهستانی دارای چشمه‌ها و رودهای بسیاری است؛ این در حالی است که سطح آب‌های زیرزمینی به دلیل جنس سخت زمین بسیار بالاست و در مدار قرار گرفتن تصفیه‌خانه فاضلاب برای جلوگیری از آلودگی آب‌های زیرزمینی از ضرورت بالایی برخوردار
است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به آغاز عملیات اجرایی شبکه فاضلاب در شهر خوانسار از سال ۸۲، بیان داشت: عملیات اجرایی این پروژه طی دو سال گذشته سرعت گرفت و تاکنون ۴۰ کیلومتر شبکه فاضلاب اجرا شده و نیز تاکنون بیش از ۴۵۰ فقره انشعاب فاضلاب واگذار شده است.
وی با بیان اینکه اجرای شبکه فاضلاب در شهر خوانسار به دلیل نوع شهرسازی و جنس زمین با دشواری‌هایی مواجه بوده است، ابراز داشت: به دلیل کوهستانی‌بودن و نیز اختلاف ارتفاع بین پایین‌ترین نقطه تا مرتفع‌ترین نقطه خوانسار که به بیش از ۱۸۰ متر می‌رسد، اجرای شبکه فاضلاب در شهر خوانسار را با دشواری‌هایی مواجه می‌کند.
امینی افزود: تصفیه‌خانه فاضلاب خوانسار به روش لجن فعال و با هوادهی گسترده، پساب را مورد تصفیه قرار می‌دهد که ظرفیت هر مدول سه هزار و ۱۱۰ مترمکعب در شبانه‌روز است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان پیرامون اجرای شبکه فاضلاب در خوانسار عنوان کرد: با هدف برخورداری مردم از خدمات شبکه فاضلاب در شهر خوانسار، ۱۵۱ کیلومتر شبکه فرعی، ۲۹ کیلومتر شبکه اصلی و ۷ کیلومتر خطوط انتقال اجرا خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته این دومین باری است که برای افتتاح پروژه به شهر خوانسار می‌آییم، به طوری که حدود دو سال پیش تصفیه‌خانه آب اضطراری شهر خوانسار از محل سد کوچری افتتاح شد و امروز هم تصفیه‌خانه و شبکه فاضلاب به بهره‌برداری رسیده و در اختیار مردم این شهر قرار می‌گیرد.
وزیر نیرو در مراسم بهره‌برداری از طرح آبرسانی به گلشهر و مجتمع آبرسانی جلگه در گلپایگان، گفت: از سال ۹۲ تاکنون، ۶ونیم میلیون نفر از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار شده‌اند.
وزیر نیرو در مراسم بهره‌برداری از طرح آبرسانی به گلشهر و مجتمع آبرسانی جلگه در گلپایگان در حسینیه علمدار روستای نیلوان گلشهر، آبرسانی روستایی را از اولویت‌های دولت یازدهم و دوازدهم دانست و گفت: با تأکیدات دولت و حمایت‌های مقام معظم رهبری در اجازه‌هایی که برای استفاده از صندوق توسعه ملی در طرح‌های آب و فاضلاب روستایی دادند، تاکنون ۶ونیم میلیون نفر جمعیت روستایی از شبکه‌های آب سالم و بهداشتی بهره‌مند شدند و تا پایان دولت دوازدهم به بالغ بر ۹ میلیون نفر خواهد رسید.
رضا اردکانیان با بیان اینکه با بهره‌برداری از پروژه‌های امروز به تعداد درخور توجهی روستا با جمعیتی بالغ بر ۱۰هزار نفر آبرسانی می‌شود، گفت: همچنین در طرح آبرسانی به گلشهر، افق جمعیتی ۱۵هزار نفر پیش‌بینی شده است.
وی اظهار داشت: در شرایطی که کشور با محدودیت‌های اقتصادی مواجه است، به نتیجه رسیدن طرح‌های عمرانی مختلف نشان می‌دهد دولت بنا دارد وقفه‌ای در اجرای طرح‌های عمرانی رخ ندهد.
وزیر نیرو آبرسانی روستایی را از اولویت‌های دولت یازدهم و دوازدهم دانست و گفت: با تأکیدات دولت و حمایت‌های مقام معظم رهبری در اجازاتی که برای استفاده از صندوق توسعه ملی در طرح‌های آب و فاضلاب روستایی دادند، تاکنون ۶ونیم میلیون نفر جمعیت روستایی از شبکه‌های آب سالم و بهداشتی بهره‌مند شدند و ان‌شاءالله این روند ادامه خواهد داشت و تا پایان دولت دوازدهم به بالغ بر ۹میلیون نفر خواهد رسید که پیشرفت بسیار چشمگیری در تثبیت جمعیت مولد در روستاها خواهد بود.
اردکانیان خاطرنشان کرد: به طور متوسط از سال ۹۲ تاکنون، هر هفته ۳۰ روستا دارای شبکه آب شرب سالم و بهداشتی شدند که امیدواریم با تداوم این مسیر، همه روستاها از این نعمت بهره‌مند شوند.
وی با بیان اینکه جمعیت تحت پوشش شبکه آب روستایی در استان اصفهان وضعیت خوبی دارد، افزود: تصفیه‌خانه‌ها هم نقش مهمی در ایجاد امکان اجرای شبکه‌های آب سالم دارند و از اهمیت خاصی برخوردارند. به گفته وی، درحال حاضر یکصد و ۴۲ تصفیه‌خانه آب سالم و بهداشتی در سراسر کشور ساخته شده، درحالی که در دوران بیش از ۵۰ سال پیش از انقلاب، فقط ۲۷ تصفیه‌خانه ساخته شده بود و طی این ۴ دهه فعالیت در این زمینه رشد چشمگیری داشته که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و بتوانیم با تلاش بیشتر و حمایت استانداران و تشویق بخش خصوصی، برای حضور فعال و مشارکت مؤثر در اجرای این طرح‌ها، سرعت بیشتری به فعالیت‌ها بدهیم.
وزیر نیرو در پایان با بیان اینکه در طول یک‌ونیم سال گذشته بیش از یکصد سفر داشته‌ایم؛ اما این جز موارد معدودی است که توفیق حضور در خانه خدا را داشته‌ایم، گفت: آغاز بهره‌برداری از این دو طرح را به همه مردم این منطقه تبریک می‌گویم و امیدوارم در فرصت دیگری در آینده نزدیک برای بهره‌برداری از طرح‌های جدید این شهرستان توفیق حضور داشته باشم.
بهره‌مندی ۱۰ هزار نفر و ۴۱ روستا از آب شرب سالم و بهداشتی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: با اجرای پروژه آبرسانی به گلشهر، جمعیتی حدود ۱۰هزار نفر و نیز با اجرای مجتمع آبرسانی جلگه اهالی ۴۱ روستا از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار می‌شوند.
هاشم امینی با بیان اینکه در گذشته آب شهر گلشهر از پنج حلقه چاه تأمین می‌شد، افزود: با توجه به وقوع خشکسالی‌های اخیر، ۲ حلقه از این چاه‌ها خشک و یکی دیگر از این چاه‌ها از ۲۰ لیتر به سه لیتر کاهش یافت که مجبور به حفر چاه جدید و تجهیز دیگر چاه‌ها شدیم.
وی با اشاره به اینکه منبع طرح آبرسانی به گلشهر تصفیه‌خانه گلپایگان است، اعلام کرد: تصفیه‌خانه آب گلپایگان اولین تصفیه‌خانه‌ای است که توسط شرکت آبفا استان اصفهان و توسط پیمانکار و مشاور بومی استان اصفهان در زمینی به مساحت ۱۶هکتار احداث و به بهره‌برداری رسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به اینکه آب تصفیه‌خانه از محل سد کوچری تأمین می‌شود، گفت: آب شرب سالم و بهداشتی شهرستان گلپایگان از طریق تصفیه‌خانه آب گلپایگان تأمین می‌شود.
امینی با اشاره به اجرای خطوط انتقال آب از مخزن دو هزار مترمکعبی به مرکز شهر گلشهر، تصریح کرد: عملیات لوله‌گذاری از محل مخزن ذخیره آب دو هزار مترمکعبی تا شبکه آبرسانی گلشهر به طول ۱۰ کیلومتر است. این پروژه به وسیله لوله‌هایی با اقطار ۲۵۰ و ۴۰۰ میلیمتر از جنس چدن داکتیل اجرا شد.
وی اصلاح و بازسازی شبکه توزیع آب گلشهر را ضروری دانست و خاطرنشان ساخت: طی چهار سال گذشته ۲۰ کیلومتر از شبکه توزیع آب گلشهر به علت فرسودگی، اصلاح و بازسازی شده است. همچنین طی فرایند اصلاح شبکه توزیع آب، همه انشعابات موجود در مسیر استانداردسازی قرار گرفت. همچنین برای کنترل فشار شبکه توزیع آب و مدیریت فشار شبکه، دو عدد شیر فشارشکن با قطرهای ۱۰۰ و ۱۵۰ میلیمتر در خطوط انتقال آب گلشهر نصب شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: در راستای آگاهی از فشار شبکه توزیع آب و کنترل و مدیریت بر فشار شبکه توزیع آب، تعداد ۶ عدد دیتا لاگر در منطقه گلشهر نصب شد.
وی افزود: در حال حاضر تصفیه‌خانه آب گلپایگان با ظرفیت ۳۳۰ لیتر بر ثانیه به روش تصفیه متعارف، آب شهرهای گلپایگان، گوگد و ۱۲ روستای شهرستان را تأمین می‌کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اعلام اینکه طی حدود ۴ سال گذشته و در دولت تدبیر و امید، اقدامات خوبی در تأمین آب شرب بهداشتی و پایدار در شهرستان گلپایگان انجام شده است، گفت: سومین تصفیه‌خانه استان اصفهان و یکی از باکیفیت‌ترین تصفیه‌خانه‌ها را دوسال و نیم پیش در گلپایگان افتتاح کردیم و امروز نیز آبرسانی به ۴۱ روستا و شهر گلشهر را داریم.
هاشم امینی همچنین گفت: پروژه آبرسانی به مجتمع روستایی جلگه شامل اجرای ۱۰۰ کیلومتر خطوط انتقال، ۱۸۰ کیلومتر خطوط شبکه توزیع و ساخت ۹ باب مخزن با حجم ۵هزار مترمکعب است.
وی افزود: در فاز اول طرح آبرسانی به مجتمع روستایی جلگه، ۳۱ کیلومتر از ۱۰۰ کیلومتر خطوط انتقال اجرا شد و ۱۵ کیلومتر از ۱۸۰ کیلومتر شبکه توزیع عملیاتی شد.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح را ۵۵۰ میلیارد ریال برآورد و خاطرنشان کرد: پیش‌بینی شد برای اجرای این پروژه به ۵۵۰میلیارد ریال نیاز است که برای اجرای فاز اول آن ۴۵میلیارد ریال تخصیص داده شد.
وی بیان کرد: با اجرای طرح آبرسانی به مجتمع روستایی جلگه، قطعا ساکنان ۴۱ روستا به صورت پایدار از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار می‌شوند.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان گفت: هدف از اجرای این طرح، تأمین آب شرب پایدار بیش از ۱۵هزار نفر از ساکنان روستاهای شهرستان گلپایگان در قالب یک مجتمع از محل تصفیه‌خانه آب شرب این شهرستان است.
وی ادامه داد: هم‌اکنون با اجرای فاز اول این پروژه، بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر از آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌مند شدند.
وی افزود: اکنون از ۵۱ روستای شهرستان گلپایگان ۴۹ روستا تحت خدمات آبفای روستایی استان اصفهان هستند
و بقیه روستاها که به صورت هیئت امنایی یا شورایی اداره می‌شوند، تحت نظارت مرکز بهداشت قرار دارند.
امینی با اشاره به طرح مجتمع آبرسانی روستاهای جلگه، اظهار امیدواری کرد: با اجرای این طرح با همکاری و مشارکت مردم و مسئولان، شاهد تأمین آب شرب سالم، بهداشتی و پایدار برای کل روستاهای این شهرستان در آینده نزدیک باشیم.
انتقال پساب از تصفیه‌خانه فاضلاب به شرکت فولاد مبارکه
با حضور وزیر نیرو عملیات انتقال پساب از تصفیه‌خانه فاضلاب به شرکت فولاد مبارکه اجرایی شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در مراسم افتتاح این طرح با اشاره به بازدید از پروژه‌های متعدد استان به همراه وزیر نیرو، از افتتاح طرح انتقال پساب از تصفیه‌خانه فاضلاب به شرکت فولاد مبارکه به عنوان یکی از شگفتی‌های استان اصفهان برای وزارت نیرو یاد کرد و گفت: موضوع فاضلاب شهرهای حاشیه زاینده‌رود همیشه چالش بهداشتی و زیست‌محیطی بوده، از سوی دیگر عدم وجود منابع دولتی برای اجرای این پروژه‌ها را داشتیم؛ براین اساس پس از پیگیری‌های به عمل آمده و توجه به راهبرد سازگاری با کم‌آبی در وزارت نیرو، از سال ۹۲ موضوع بازچرخانی و استفاده از پساب‌ها را در فولاد مبارکه شروع
کردیم.
هاشم امینی با بیان اینکه براساس تفاهم‌نامه‌ای با شرکت فولاد مبارکه، عملیات اجرایی پروژه تصفیه و بازچرخانی فاضلاب ۹ شهر را در قالب قرارداد بیع متقابل شروع کردیم، اظهار داشت: بیش از ۳۰ سال بود درحال اجرای این پروژه‌ها بودیم؛ ولی با انعقاد این قرارداد در مدت کوتاهی توانستیم پروژه‌ها را به نتیجه برسانیم.
وی به حجم تولید پساب در اصفهان اشاره و اعلام کرد: در حال حاضر ۱۷۲میلیون مترمکعب پساب در اصفهان تولید می‌شود که معادل ۵ هزار و ۴۵۰لیتر در ثانیه است که از این میزان پساب تولیدی، معادل ۲۷۷میلیون مترمکعب به شرکت فولاد مبارکه انتقال می‌یابد.
امینی با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه با سرمایه‌گذاری در اجرای شبکه فاضلاب منطقه مبارکه در قالب قرارداد بیع متقابل با آبفا اصفهان موفق به تخصیص پساب این منطقه به این واحد صنعتی شد، گفت: در سال ۹۲ سرمایه‌گذاری ۱۲۰۰میلیارد ریالی شرکت فولاد مبارکه در قالب قرارداد بیع متقابل میان شرکت آبفا اصفهان و فولاد مبارکه صورت گرفت که به موجب آن مقرر شد، قریب به ۵۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در شهرستان‌های مبارکه و لنجان اجرا شود.
وی با اشاره به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در اجرای شبکه فاضلاب منطقه مبارکه گفت: سرعت اجرای شبکه فاضلاب با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در منطقه مبارکه ۱۸ برابر میانگین ۱۹ سال گذشته بوده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان خاطرنشان ساخت: طی سال‌های ۷۳ تا ۹۲ فقط ۷۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در مبارکه اجرا شد، درحالی که از سال ۹۳ تا ۹۷ بیش از ۳۳۴ کیلومتر شبکه فاضلاب در این منطقه اجرا گردید.