امضای تفاهم نامه علمی، آموزشی، پژوهشی و عملیاتی شهرداری اصفهان با شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان در زمینه توسعه استفاده از انرژی خورشیدی

اصفهان شهر خورشیدی

رویداد ” شهر خورشیدی” با هدف تشویق و ترغیب شهروندان به استفاده از انرژی‌های نو و به ویژه انرژی خورشیدی و آشنایی بیشتر آنان با این حوزه، از ۱۲ تا ۱۴ تیرماه از ساعت ۱۹ تا ۲۲ در میدان امام حسین (ع) ضلع شرقی ارگ جهان نما برگزار شده است.

اصفهان شهر خورشیدی

به گزارش پایگاه خبری ربیع، رویداد ” شهر خورشیدی” با هدف تشویق و ترغیب شهروندان به استفاده از انرژی‌های نو و به ویژه انرژی خورشیدی و آشنایی بیشتر آنان با این حوزه، از ۱۲ تا ۱۴ تیرماه از ساعت ۱۹ تا ۲۲ در میدان امام حسین (ع) ضلع شرقی ارگ جهان نما برگزار شده است.

شهردار اصفهان در افتتاحیه این رویداد گفت: برای تحقق واقعی شهر خورشیدی به کمک و مشارکت مردم نیاز داریم. چراکه در مسیر انرژی‌های سبز گام برداریم توسعه پایدار محقق خواهد شد.

قدرت اله نوروزی ادامه داد: در این دوره مدیریت شهری گام‌هایی در این خصوص برداشته شده است. توجه به انرژی تجدید پذیر و پاک را از خودمان شروع کردیم و از مردم هم انتظار مشارکت داریم. در این حوزه جدیت داریم و معتقدیم با کمک مردم می‌توان در این زمینه تحول ایجاد کرد.

وی اضافه کرد: تلاش می‌کنیم با فرهنگ سازی مردمی شهروندان را به استفاده از انرژی‌های خورشیدی جذب کنیم. شهر خورشیدی شهری است که روی هر پشت بام آن یک پنل خورشیدی وجود دارد و این انرژی را به برق تبدیل می‌کند. ما برای تحقق شهر خورشیدی به چنین مشارکت مردمی نیاز داریم.

وی اعلام کرد: اگر بر پشت بام هر خانه‌ای پنل خورشیدی نصب شود، هر خانوار تأمین کننده ۲۰ درصد انرژی برق شهر خواهد بود.

نوروزی افزود: در مدیریت شهری کنونی اصفهان توجه ویژه‌ای به انرژی خورشیدی شده است، اما با وجود همه تلاش‌ها تنها ۳۰۰ کیلو وات انرژی خورشیدی تولید می‌شود که ۱۰۹ کیلووات در سالن اجلاس و بقیه در نقاط مختلف از جمله مناطق هشت، شش و ۱۳ است و این میزان باید افزایش یابد.

نوروزی با اشاره به این که بر اساس قرارداد جدید و با مشارکت بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان ۵۰۰ کیلو وات برق خورشیدی تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان اراده کرده تا در این مسیر حرکت کند و به طور یقین نمایندگان مجلس و استانداری اصفهان نیز به این مهم توجه دارند و این موضوع باید در عمل نیز تبلور پیدا کند.

تلاش داریم تابستان را بدون خاموشی سپری کنیم

حمیدرضا پیرپیران، مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان، با اشاره به اینکه روند استفاده از انرژی خورشیدی در جهان، روند پر شتابی است اما این روند در ایران سرعت زیادی ندارد، اظهار داشت: وزارت نیرو برای تشویق مردم به استفاده از انرژی خورشیدی، مشوق‌هایی را در نظر گرفت اما با افزایش هزینه تجهیزات، این مشوق‌ها نیز روند نزولی به خود گرفت.

وی ادامه داد: در شهر اصفهان کمتر از یک درصد نیاز الکتریکی شهر با انرژی خورشیدی تأمین می‌شود و در این شرایط، پیشتازی شهرداری و مدیریت شهری اصفهان به برگزاری این رویداد و همچنین تشویق و الزام مردم به استفاده از انرژی خورشیدی، بسیار ارزشمند است.

وی اظهار داشت: این برنامه ریزی به ویژه اکنون که شهر در شرایط اوج مصرف است و تلاش داریم تابستان را بدون خاموشی سپری کنیم، بسیار مهم است.

وی افزود: سالانه ۲۹ میلیارد تن کربن تولید می‌شود که ۶ درصد آن در مصارف خانگی، ۲۳ درصد در بخش حمل و نقل و ۴۱ درصد در بخش صنعت برق و گرما است. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ این رقم به حدود ۵۰ میلیارد تن کربن در سال برسد.

وی اعلام کرد: تابش خورشید در ژاپن نصف از کشور ما و در اسپانیا ۸۰ درصد تابش گرما است، به بیان دیگر میانگین تابش انرژی خورشیدی در دنیا ۳.۹ کیلووات ساعت بر مترمربع، در ایران ۵.۱ کیلووات ساعت بر مترمربع و در اصفهان ۵.۸ کیلووات ساعت بر مترمربع است.

به گفته وی، جهش تولید انرژی خورشیدی به ۱۰۰ هزار مگاوات در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد جهان در روند توسعه استفاده از این نیروی خدادادی سرعت بیشتری گرفته است.

تقدیر از شهروندان خورشیدی و امضای تفاهم نامه برای توسعه استفاده از انرژی خورشیدی

گفتنی است در این مراسم، مسئولان شهر و چند تن از نمایندگان مجلس، از ۸ شهروندی که در ساختمان‌های خود از تجهیزات خورشیدی استفاده کرده‌اند، تقدیر کردند.

در این مراسم همچنین تفاهم نامه علمی، آموزشی، پژوهشی و عملیاتی شهرداری اصفهان با شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان در زمینه توسعه استفاده از انرژی خورشیدی، منعقد و به امضای شهردار اصفهان و مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان رسید. انجام اقداماتی در زمینه توسعه و ترویج فرهنگ استفاده از انرژی خورشیدی، همکاری‌های مشترک با ایجاد کمیته راهبردی مشترک و تعامل برای آموزش همگانی به شهروندان از جمله مفاد این تفاهم نامه است.