استانها » البرز
کد خبر : 415288
سه شنبه - 13 شهریور 1397 - 15:20
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مطرح کرد

استفاده بهینه از آب تجدید پذیر در کشور/۹۰ درصد مصرف بی‌رویه آب در ایران نسب به سرانه جهانی

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: مردم ایران با مصرف ۱۴۰ درصدی از آب، ۹۰ درصد مصرف بی‌رویه نسب به سرانه جهانی دارند.

استفاده بهینه از آب تجدید پذیر در کشور/۹۰ درصد مصرف بی‌رویه آب در ایران نسب به سرانه جهانی

به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس، عیسی کلانتری پیش از ظهر امروز در پانزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اطلاح نباتات که در موسسه تحقیقات و اصلاح نهال بذر کرج برگزار شد، گفت: باید در عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی کشور اتفاقات جدید رخ دهد و بهتر است انجمن‌های مربوطه در تصمیم گیری‌های خود تجدید نظر کنند.

وی افزود: تمدن غنی ایران بر اثر تصمیمات اشتباه افراد در حال نابودی است، متاسفانه قانون‌گذاران راه اشتباه را رفته‌اند و امروز باید در حوزه منابع طبیعی و کشاورزی و محیط‌زیست روش جدید را در پیش گرفته شود.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: در کشور ایران برای یک و نیم میلیارد نفر فرصت تولید غذا وجود دارد اما انجمن‌های علمی و ملی کشور این فرصت را نادیده گرفته‌اند.

کلانتری با اشاره به شرایط مردم خوزستان، بیان کرد: مردم این منطقه از وضعیت حال حاضر گلایه‌مند هستند و باید تدابیری در راستای تأمین نیاز آنان در دستور کار خود قرار دهیم.

وی در ادامه از تغییر مسیر بارش‌های ایران به سمت شمال کشور اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر پنج تا ۱۰ درجه از بارش‌های کشور به سمت شمال می‌رود.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: از طرف دیگر شاهد خشکی دریاچه ارومیه هستیم اما از سال ۷۷ به مسئولان هشدارهای لازم در این زمینه داده شده بود و اگر گوش شنوایی وجود داشت امروز شاهد چنین اتفاق تلخی نبودیم.

کلانتری از پیش‌بینی خشکی دریاچه هامون خبر داد و اضافه کرد: در مناطق مربوطه از جمله سیستان و بلوچستان و همچنین زابل، سرمایه گذاری ۸۵۰ میلیون دلاری انجام شد تا از خشکی این دریاچه جلوگیری و به بیش از ۴۶ هزار هکتار زمین آب‌رسانی شود.

به گفته وی این اقدام هیچ نتیجه مثبتی در پی نداشت و در نهایت تنها سه میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه هامون شد.

رئیس سازمان محیط زیست کشور اظهار کرد: نباید روش ۱۰ سال گذشته را در کشور ادامه دهیم چرا که روند بارش باران وشرایط اقلیمی کشور تغییر کرده است از همین رو باید اقدامات در حوزه زراعت و اصالاح نباتات به روز شود.

کلانتری تأکید کرد: گروهی بدون آگاهی و علم کافی به حوزه‌های زیست محیطی وارد می شوند، نباید اجازه دهیم افرادی که سررشته ای از حوزه کشاورزی و منابع طبیعی ندارند وارد این عرصه گردند.

وی با بیان اینکه ۱۳۰ درصد از آب تجدید پذیر کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، یادآور شد: بحران آب، کشور را تحت فشار قرار داده است و به یکی از معضلات اصلی تبدیل شده و این در حالی است که سایر کشور ها تنها ۴۰ درصد از آب تجدید پذیر را مصرف می کنند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: برای احیای تالاب انزلی نیز اقداماتی شده است که در این راستا ۵۰ هزار میلیارد تومان از سوی دانشگاه تهران تأمین شد در حالیکه گروه دیگر از متخصصان جوان کشور می گویند، با یک درصد این هزینه هم می توانند معضل تالاب انزلی را رفع کنند.

انتهای پیام/