به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حملونقل جادهای ، عبدالهاشم حسننیا معاون وزیر و رئیس این سازمان در مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزشی حملونقل مواد خطرناک گفت : مبنای ایمنی شناخت است و باید با افزایش شناخت و آشنایی رانندگان با ابعاد مختلف حمل مواد خطرناک، ابعاد احتمالی خطرات ناشی از حمل مواد خطرناک را کاهش داد.
حسننیا افزود: سازمان راهداری وظیفه خود میداند که در جهت کاهش تصادفات، همراه با پلیس راه باشد و بر پایه دو عنصر علم و آمار تاثیرگذار باشد.
وی افزود : مقوله ایمنی در بخش سازمان راهداری و حملونقل جادهای بسیار مهم و تاثیرگذار است، اگر میخواهیم برای مقوله ایمنی، کاری انجام دهیم باید بر مبنای شناخت و آموزش های جامعه محور باشد تا ما را در برابر اتفاقاتی که قرار است رخ بدهد هوشیار کند.
وی با بیان اینکه این دورههای آموزشی با همکاری پلیس راهور انجام میشود افزود : هماکنون ۹۲ درصد از حمل بار و مسافر از طریق جاده انجام میشود، بنابراین باید بازدهیهای لازم از سوی این آموزشها ارائه شود.
وی ادامه داد : در پایان دورهها ۱۲۰۰ مدیر بخشهای مختلف سازمان راهداری و فرماندهان پاسگاههای پلیس راه برای ۱۲۰ هزار راننده خودروهای باری سنگین محمولههای سوختی و خطرناک، دوره آموزشی برگزار خواهند کرد تا شاهد کاهش تصادفات خودروهای حامل این گونه محمولهها باشیم.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای بابیان اینکه هزینههای مادی تحمیلی بر اثر سوانح خودروهای سوختی و خطرناک، بار روانی بر جامعه تحمیل میکند بیان کرد : زمانیکه تانکری آتش میگیرد و یا محمولههای آتشزا دچار حادثه شده و در مسیرهای رودخانه سرازیر میشوند، باعث آلودگی زیست محیطی میشوند بنابراین ارتقای ایمنی این گونه خودروها، نقش بسزایی در کاهش کشتههای جادهای و همچنین تخریب محیط زیست خواهد داشت.
وی افزود : با توجه به شرایط کنونی این اقدامات با همکای مرکز آموزش سازمان راهداری و پلیس راهور می تواند در جهت استانداردسازی حمل بار به تمامی راهداران کمک کند.
دراین مراسم همچنین سردار محمد حسین حمیدی، رئیس پلیس راه راهور ناجا گفت : اقدامات خوبی با هماهنگی بین سازمان راهداری و حملونقل جاده ای و پلیس راه در حال انجام است و به طور حتم باعث پوشش دهی و رفع نقاط ضعف میشود.
وی با بیان اینکه در حوزه اجرا نظارتها هماهنگتر میشود افزود : طی سالهای گذشته علیرغم افزایش ترددها تعداد حوادث کاهش داشته اما کافی نیست و باید به حداقل ممکن برسد.
رئیس پلیس راه راهور ناجا خاطرنشان کرد : در صورت ادامه روند قبلی تعداد ۲۸ هزار و ۷۰۰ کشته حوادث رانندگی باید به عدد ۹۰ هزار کشته میرسید اما طی ۱۰ سال گذشته با انجام اقدامات اثربخش شاهد کاهش تعداد تلفات به حدود ۱۶ هزار نفر در سال گذشته بودیم.
سردار حمیدی با اشاره به روند افزایشی تصادفات رانندگی از نوروز امسال تاکنون تصریح کرد: نیازمند اجرای اقدامات اثرگذارتر و وضع قوانین بازدارندهتر هستیم.
رئیس پلیس راه راهور ناجا یادآور شد : برگزاری دورههای آموزشی باعث می شود که آییننامهها به طور مرتب به روز رسانی شود.
سلیمانی رئیس مرکز آموزش سازمان راهداری هم در این مراسم ، شناسایی و رتبهبندی مواد خطرناک، آشنایی با شیوههای حمل این مواد و اقدامات اضطراری در زمان حادثه را از جمله اهداف این دوره برشمرد.
وی افزود : در تمام دنیا، مدیریت واحدی بر پلیس راه و مدیریت راهداری اعمال میشود که در حال حاضر در کشور ما اینگونه نیست، اما می توان با برپایی چنین دورههای آموزشی مشترکی، به زبان مشترک دست یافت.
سلیمانی افزود : در دوسه هفته آینده چهارصدنفر از کارشناسان و مسئولان سازمان راهداری و پلیس راه از استانهای مختلف کشور آموزش میبینند و میتوانند دوره ها را در استان و محل خدمت خود، به سایر همکاران و مجموعه خود منتقل کنند.
گفتنی است دورههای آموزشی حمل مواد خطرناک در جادهها در مجتمع آموزشی شهید تفویضی با حضور عبدالهاشم حسننیا معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای، سردار حمیدی، پلیس راه راهور ناجا و جمعی از مدیران سازمان راهداری و حملونقل جادهای و فرماندهان راهور برگزارشد.