مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در آستانه هفته منابع طبیعی عنوان کرد:

اختصاص ۳۰میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای طرح های آبخیزداری در استان اصفهان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: حفاظت از عرصه‌های ملی طبیعی توسط یک دستگاه دولتی امکان‌پذیر نخواهد بود، مگر اینکه همه به کمک حفاظت به صورت مشارکتی باشد.

اختصاص ۳۰میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای طرح های آبخیزداری در استان اصفهان

به گزارش پایگاه خبری ربیع، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: حفاظت از عرصه‌های ملی طبیعی توسط یک دستگاه دولتی امکان‌پذیر نخواهد بود، مگر اینکه همه به کمک حفاظت به صورت مشارکتی باشد.

محمد حسین شاملی، در نشست خبری که به مناسبت هفته منابع طبیعی(۱۵تا ۲۱ اسفند ماه ) در اداره کل منابع طبیعی، برگزار شد، با اشاره به شعار امسال منابع طبیعی، اظهار داشت: امسال با عنوان “منابع طبیعی بزرگ‌ترین سرمایه ملی” نام‌گذاری شده و اگر ما بخواهیم در آینده وضعیتی بهتر از امروز یا حداقل وضعیت فعلی را حفظ کنیم با وجود چالش‌های قرن ۲۱ در حوزه منابع طبیعی باید از منابع طبیعی حفاظت کنیم.

 انجام۳۲۱ پروژه درسال۹۷ در سطح استان اصفهان    

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه در سال جاری اتفاقات خوبی افتاده، گفت: بارندگی بسیار خوبی در مناطق قشلاقی استان داشتیم و بالطبع از پوشش گیاهی بسیار خوبی برخوردار شدیم و در صورت استمرار بارندگی، وضعیت مراتع بهتر می‌شود و همچنین از لحاظ علوفه مشکلی نخواهیم داشت.

وی تصریح کرد:امسال برای اولین بار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های ابخیزداری با دستور مقام معظم رهبری،اعتباری به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار برای کل کشور در نظر گرفته شد که ۳۰میلیارد تومان آن به اصفهان اختصاص داده شد و با اختصاص این اعتبار تحولی در سطح کشور ایجاد شد، چندین سالی بود که اعتبارات به صورت اوراق مشارکتی پرداخت می‌شد و امسال به صورت نقدی پرداخت شد.

شاملی ادامه داد: ۳۲۱ پروژه در سطح استان اصفهان با ۵۰ میلیارد تومان در سال ۹۷ با این اعتبار انجام شد  و با استمرار دریافت این اعتبار در سال‌های آینده نیز می‌توان جهش خوبی در عرصه منابع طبیعی داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به ورود به حوزه‌های مختلف منابع طبیعی، اظهار داشت: به گونه‌ای عمل کردیم که وارد هر حوزه‌ای شدیم، نیازها بررسی و مدیریت جامع محقق شد.

ورود خیران نیز به انجام پروژه‌های منابع طبیعی  

وی افزود: یکی از اهداف اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان، جلب مشارکت و موافقت مردم برای اجرای  پروژه‌هاست و به جرات می‌توان گفت: در ۵۰ یا ۶۰ حوزه مردم علاقمند به اجرای برنامه‌ها هستند.

شاملی خاطرنشان کرد: طی سنوات گذشته، خیران نیز به انجام پروژه‌های منابع طبیعی ورود پیدا کردند و به عنوان مثال در یک پروژه در کاشان، مبلغ ۲ میلیارد تومان توسط خیران و مردم و ۳ میلیارد تومان توسط دولت تامین اعتبار شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه در حوزه منابع طبیعی به لحاظ اینکه در مباحث زمین قوانین زیادی از سال ۴۱ تا کنون اجرا شده، گفت: اختلافات مالکیتی در پلاک‌ها به وجود آمده و دولت برای حل چالش بین مردم و منابع طبیعی اقداماتی انجام داد، در این برنامه قرار شد دولت تا پایان برنامه ششم توسعه، کاداستر منابع طبیعی را انجام دهند و در این راستا، استان اصفهان در سال جاری یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار انجام  و اسناد واگذار شد، همچنین در کمیسیون رفع تخلفات به اعتراضات رسیدگی شد.

یکی از اولویت‌های منابع طبیعی، حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی است

وی خاطرنشان کرد: یکی از اولویت‌های منابع طبیعی، حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی است، در سال ۹۵ ، ۲۸۹ مورد به مساحت ۲ هزار و ۱۳۳ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی آتش‌سوزی رخ داد، این آمار در سال ۹۶ به ۶۳ مورد به مساحت ۴۰۳ هکتار و در سال جاری با ۳۶ مورد به مساحت ۱۷۲ هکتار کاهش یافت که این کاهش آتش‌سوزی با کمک مردم، شوراها، دهداری‌ها و مشارکت تشکل‌ها انجام شده است.

شاملی ادامه داد: قطع درختان در مناطق کویری یکی از مشکلاتی است که اداره منابع طبیعی با ان روبه روست و در این راستا برای جلوگیری از بیابان‌زایی و قطع درختان توسط افراد سودجو، جلساتی با دادستانی‌ها برگزار شد و با صدور احکام و جرائم، قطع درختان در سال جاری، ۱۰ درصد نسبت به سال‌های گذشته منجر شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به قطع درخت در مناطق زاگرس، اظهار داشت: برای رفع معضل تامین سوخت با در اختیار گذاشتن آب‌گرمکن خورشیدی، کپسول گاز، تنور گازی و اجاق گازسوز نیاز مردم را به قطع درخت و تامین سوخت بی‌نیاز شدند.

تا قبل از خرداد دام‌ها به مراتع نمی روند

وی افزود: ورود زودهنگام دام از استان‌های همجوار  به استان اصفهان از دیگر مشکلات این اداره است و در این زمینه طی برگزاری جلسات متعدد، قرار بر این شد تا قبل از خرداد ۹۸ به هیچ وجه هیچ دامی وارد مراتع نشود و اکیپ‌های گشت و مراقبت فعال هستند و با هر گونه تخلفی برخورد می‌کنند.

شاملی تصریح کرد: از دیگر اقدامات اداره منابع طبیعی استان اصفهان، واگذاری کار به بهره‌بردار بود و تسهیلاتی در جهت توسعه منابع طبیعی به افراد داده شد تا بتوانیم با ادامه حفاظت مشارکتی و مشارکت مردمی از منابع طبیعی حفاظت کنیم.