اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی با هدف تولید پایدار و امنیت غذایی درگلپایگان به عنوان پایلوت در استان اصفهان آغاز شد.

امام جمعه گلپایگان صبح پنجشنبه در جلسه توجیهی طرح نظام نوین ترویج کشاورزی با حضور جمعی از مسئولان، کشاورزان و دامداران شهرستان، با بیان اینکه مطالب ارائه شده در راستای اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی راهکار بسیار خوبی است چراکه می تواند انتظاراتی که کشاورزان از دولت دارند را برطرف کند، اظهار داشت: این انتظارات باید متقابلاً برآورده شود یعنی ما نباید انتظار داشته باشیم مردم حتماً تابع برنامه های دولت باشند.

امام جمعه گلپایگان با اشاره به اینکه برگزاری جلسات و نشست ها در اقصی نقاط شهرستان به ویژه در بین روستاییان و کشاورزان موجب مطالبات و انتظاراتی از سوی آنها می شود، افزود: انتظار روستاییان و کشاورزان از مسئولان زدودن مشکلات آنها است و وقتی ما از آنها انتظار داریم که مصرف آب را بهینه مورد استفاده قرار دهند کشاورزان نیز در ازای آن انتظار دارند لوازم و تجهیزات مصرف بهینه آب کشاورزی در اختیار آنها قرار گیرد.

حجت الاسلام محمدرضا اسماعیلی افزود: دولت اولین کاری که باید در راستای استفاده بهینه از منابع به خصوص منابع آبی انجام دهد برداشتن موانع از سر راه کشاورزان است که اگر موانع برطرف شد کشاورز نیز آرام و تسلیم در برابر خواسته های مسئولان و پیگیر آن خواهند بود.

نماینده ولی فقیه در گلپایگان با اذعان به اینکه در راستای ایجاد راهکارهای استفاده قطره ای از آب و دیگر تجهیزات نوین کشاورزی هزار و یک مشکل برای کشاورز به وجود می آید، تصریح کرد: وظیفه ما زدودن موانع و برطرف کردن آن و انتظار از کشاورز در راستای استفاده از تجهیزات و لوازم نوین کشاورزی است.

حجت الاسلام اسماعیلی با تأکید بر اینکه اجرای طرح نوین ترویج کشاورزی امری بسیار خوب است که با استفاده از افراد متخصص برای راهنمایی و مشاوره به کشاورزان صورت می گیرد، تاکید کرد: شرط موفقیت در این اقدام ارائه مشاوره و راهنمایی رایگان از سوی مسئولان و رابطان کشاورزی است و آنها نیز با تعهد و عشق، کشاورزان را در راستای اجرای طرح نوین ترویج کشاورزی بهره مند سازند.

وی افزود: رفع موانع با همکاری مردم و کشاورزان، راه را برای رسیدن به اجرای طرح های نوین به ویژه نظام طرح نوین ترویج کشاورزی هموار کرده و کشاورزانی که زمین دارند اما دچار کم آبی و دیگر معضلات هستند، خواهند توانست با اتکا به علم روز در برابر مشکلات، گرفتاری ها و موانع که با آن روبرو هستند نسبت به ادامه فعالیت خود تا رسیدن به نقطه نظرات مسئولان اقدام کنند.

استفاده از تجهیزات و امکانات مدرن در بخش کشاورزی نیاز به آموزش درازمدت دارد

در ادامه حسین فراست فرماندار گلپایگان اظهار داشت: عدم اطلاع از برنامه ها و راهکارهای مورد نیاز در هر اموری توفیقی نصیب اقدام کننده نخواهد شد لذا بدیهی است برنامه ریزی و اطلاع از چگونگی وارد شدن در امور می تواند ما را برای نیل به اهداف کمک کند.

وی با اذعان به اینکه تغییر، کار سختی است، افزود: اگر در امور سنتی بخواهیم وارد مدرنیزه شویم برای نیل به این هدف باید سالیان سال برنامه ریزی و کار کنیم زیرا برای افرادی که سال های سال عمر و زندگی خود را با امور سنتی به ویژه در بخش کشاورزی گذرانده و این امور را از نسل های گذشته به ارث برده اند وادار کردن آنها به استفاده از امکانات و تجهیزات مدرنیزه کاری دشوار است که می طلبد مسئولان در این راستا بیشتر تلاش کنند.

فرماندار گلپایگان با اشاره به مسایل روز جامعه به ویژه نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری خطاب به کشاورزان تصریح کرد: در قانون اساسی ما اصل تفکیک قوا مشخص شده و کشور با سه قوه؛ مقننه، مجریه و قضاییه اداره می شود و هر کدام از این قوا وظایف خود را در چارچوب قانون انجام می دهند، بدیهی است افرادی که در سمت قوه مقننه و قانونگذاری قرار می گیرند حق دخالت در امور اجرایی را نداشته و به همین لحاظ انتظار داریم از شما مردم و کشاورزان که آنچه در توان یک نماینده می تواند باشد را در جلسات حضور کاندیداها مورد نظر قرار دهید.

کشاورزی بدون اتکا به علم، هنر و تجربه موفق نخواهد بود

در ادامه مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان با اشاره به اینکه این جلسه در راستای اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی به منظور آشناسازی و استفاده از ساز و کار و برنامه ریزی برای ارتباط با کشاورزان و بهره برداران صورت می گیرد، افزود: یکی از معضلاتی که در سال های قبل اتفاق افتاده، معضلی است که در برخی سیاست گذاری های کلان کشور اطلاعات در خصوص آمار و ارقام از موقعیت کشاورزان در تمامی زمینه ها به صورت ضعیف صورت می گیرد که بر همین مبنا اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی می تواند ما را در رسیدن به برنامه های درازمدت بخش کشاورزی و دامداری کمک کند.

وی افزود: در هر حال یکی از بحث هایی که در کشور بسیار مورد نقد قرار می گیرد، بحث الگوی کشت است که با توجه به خشکسالی های چندین ساله در کشور نظام های نوین آبیاری می تواند ما را برای استفاده بهینه از منابع با برنامه ریزی مدون کمک و راهنمایی کند.

حیدرعلی گل محمدی با اذعان به اینکه اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی در منطقه گلپایگان به عنوان پایلوت یا اولین شهرستان در استان اصفهان انجام خواهد شد، تصریح کرد: اجرای این طرح در ۱۰ استان کشور و استان اصفهان در حال انجام است و طی اجرای آن کارشناسان جهاد کشاورزی کل مناطق کشاورزی را تحت پوشش قرار دهند و با آمارگیری و کسب اطلاعات ارقامی تمامی مناطق کشاورزی زیر پوشش قرار خواهد گرفت.

گل محمدی با بیان اینکه در این طرح بناست کارشناسان بحث پهنه ها را پوشش دهند، افزود: ما نباید از این غافل باشیم که کشاورزی بدون اتکا به علم، هنر و تجربه بتواند در دنیای فناوری امروز نسبت به فراهم کردن شرایط فعالیت خود رشد و نمو داشته باشد لذا باید با اصول علمی و کسب اطلاعات کافی در تمامی زمینه ها به ویژه آبهای مورد نیاز کشاورزی، زمین و دیگر نکات مورد نیاز در این زمینه اقدام کنیم.

اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی یک استحاله بزرگ در عرصه کشاورزی خواهد بود

در ادامه مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه طرح نظام ترویج کشاورزی امسال از سوی شورای سیاست گذاری، ترویج کشاورزی کشور با نظر وزیر در شهریورماه ابلاغ شد، اظهار داشت: این طرح از ابتدای سال زراعی ۹۶-۹۵ عملیاتی خواهد شد و شهرستان گلپایگان به عنوان پایلوت در استان اصفهان با استفاده از هشت نیروی جدید در عرصه های کشاورزی ورود پیدا می کند و ارتباط مستمری با کشاورزان در راستای ساماندهی عرصه های کشاورزی خواهند داشت.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان ۱۸۸ نفر نیروی جدید در راستای اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی استخدام شده و این نیروها به جای وارد شدن در بخش های اداری با حضور مستمر در بین کشاورزان نسبت به آموزش و راهنمایی آنان اقدام خواهند کرد، افزود: در حال حاضر با وجود کمبود وسایل نقلیه و امکانات افراد وارد شده در این طرح در نقاط مختلف حضور خواهند یافت و ضمن وارد شدن در بحث آموزش کاربردی و احصا جامعه روستایی را برعهده خواهند داشت.

محمودرضا افلاکی با اذعان به اینکه اهداف این طرح به منظور مشخص کردن تعداد کشاورزان، دامداران، ادوات کشاورزی و عمر مفید این ادوات است، تاکید کرد: کسب اطلاع از آب استحصالی در دشت ها و مناطق کوهستانی یکی دیگر از اهداف این طرح بوده و به این منظور یک نرم افزار نیز در دست تولید است که تمام این آمار و اطلاعات در این نرم افزار وارد خواهد شد که ماحصل آن دستاوردهای بزرگ این طرح خواهد شد تا به منظور کسب آمار دقیق کشاورزی در لایه های روستایی مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر فاصله تولید مطلوب و موجود ما زیاد است، افزود: فاصله تولیدی در حال حاضر بین ۲۵ تا ۳۰ درصد است که در گندم و محصولات استراتژیک است و با اجرای طرح نوین ترویج کشاورزی و انتقال دانش روز به کشاورزان بتوانیم عرصه های تولیدی را با استفاده از آموزش چهره به چهره در قالب مدرسه در مزرعه به انجام برسانیم.

افلاکی با تأکید بر اینکه هدف از اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی یک استحاله بزرگ در عرصه کشاورزی خواهد بود، یادآور شد: کارشناسان ما به جای اینکه در محیط های اداری و پشت میز قرار بگیرند با اجرای این طرح می توانند با تبادل دوسویه دریافت مشکلات و انتقال اطلاعات به کشاورزان ما را در راستای تولید پایدار کمک کنند، زیرا هدف ما تولید پایدار و امنیت غذایی است که این امر می تواند با اتکا بر اقدامات صورت گرفته به ویژه آبیاری تحت فشار یا اصلاح الگوی کشت تبلور پیدا کند.

وی در پایان یادآور شد: با اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی ما به این نتیجه خواهیم رسید که آموزش و ترویج هزینه نیست و سرمایه گذاری است لذا امید داریم بتوانیم در مهرماه سال ۹۵ در تمامی محصولات با ۱۸۸ پهنه کشاورزی در استان اصفهان مقدمات اجرایی شدن این طرح را عملی سازیم.

در جلسه توجیهی اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی در شهرستان گلپایگان مدیریت امور بهره برداری آب نیز مطالبی پیرامون وضعیت منابع آبی شهرستان و نمایندگان ادارات دامپزشکی و شبکه بهداشت و درمان نیز مواردی را در راستای بهداشت فردی و بیماری های دامی و راه های مقابله و پیشگیری آنها بیان کردند.