پایگاه خبری ربیع/
سوابق نشان می دهد آمریکا دست از تحریم ایران بر نمی دارد و همچنان از این ابزار برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کند! او خوب می داند که هیچ راهکاری برای از پای در آوردن ملت ایران وجود ندارد اما از این طریق سرعت پیشرفت ها را تا حدی می کاهد گر چه با اجرای اقتصاد مقاومتی این اندک تاثیر نیز از بین رفته و دیگر نمی تواند برای او ثمری در بر داشته باشد. قطعاً بازگشت به برجام و آنچه مورد نظر مقام معظم رهبری است یعنی بازگشت تمام و کمال آمریکاییها به برجام و برداشتن تمام تحریمها، اگر آمریکایی ها راست می گویند که سابقه راستگویی ندارند باید از تحریم ها بطور اعم دست بردارند که همچنانچه گفته شد چنین کاری نمی کند! آنها حتی قبل از اینکه وارد برجام شوند باید این راه را بروند چرا که اگر آمریکا وارد برجام شود به جهت حقوقی صاحب حق در مسائل حول محور برجام می شوند از این رو قبل از اعمال هر گونه سوء استفاده ای برداشتن تحریم ها الزامی است. آمریکا در نوبت قبل هم حتی بعد از خروج سعی کردند از حق مکانیزم ماشه استفاده کنند بنابراین برای تضمین اینکه آمریکاییها از مساله ورود به برجام سوء استفاده نکنند لازم است ابتدا تعهدات خود را به طور کامل به جا آورند، به عبارت دیگر برداشته شدن همه تعهدات مندرج در برجام یعنی دقیقا تمام تحریم هایی که در ۴ سال گذشته روی ایران از جمله تحریم های کاستا و تحریمهای اخیر اعمال شده است. موضوع مهمی که مقام معظم رهبری بدان اشاره کردند که ناشی از خیانت کاری و عدم اعتماد به آمریکاست دادن تعهد و جبران خسارت هایی است که بعد از خروج از برجام به ایران تحمیل کرده اند. آمریکا باید ثبت گارانتی و ضمانت لازم را در برابر افکار عمومی جهان به ما بدهد
که مجددا روند قبل را تکرار نمیکند چرا که این روند را فقط ترامپ اجرا نکرد بلکه آقای اوباما نیز برجام را نقض کرده است لذا اعتماد سازی یک ضرورت است. قطعا اعتماد سازی از سوی آمریکا بسیار دشوار خواهد بود، ضمن اینکه آمریکاییها باید بدانند با گذاشتن پیش شرط های فراوان هرگز بازگشت به برجام مقدور نیست. دولت آقای بایدن اعلام کرده که خواستار اجرای برجام های جدید و برجام پلاس هستند تا در آن تمام تعهدات ایران را عوض کنند، تمام محدودیتهای هستهای مندرج در برجام را تمدید کنند(سخنگوی دولت جدید آمریکا: محدودیتهای هستهای علیه ایران تشدید خواهد شد) مسائل موشکی و منطقهای را در آن بگنجانند اما آنچه که مقام معظم رهبری فرمودند سیاست و موضعی است که ایران همواره در طول ماههای گذشته اعلام کرده که آمریکا اول باید بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ تعهدات خود یعنی برداشتن کلیه تحریم ها را به طور کامل انجام دهد بعد از آن درباره خسارت و ضمانت صحبت شود تا دیده شود که به چه شکل آمریکایی ها می خواهند به ما تعهد ماندن در برجام را بدهند و از حقوق خود سوء استفاده نمی کنند. به نظر می رسد آمریکاییها به هیچ عنوان ابزار تحریم را از دست نخواهند داد چنانچه وزیر معرفی شدن خزانه داری آمریکا گفته است: “دولت بایدن-هریس به حفظ تحریم ها و اعمال تحریم ها بر نهادهای ایرانی ادامه خواهد داد.” آمریکاییها حداقل در بهترین حالت هم ابزار تحریم را به صورت کامل از دست نخواهند داد یعنی تحریمهایی که در طول چهار سال گذشته بر هم سوار کرده اند را از دست نمی دهند و به نظر میرسد آقای بایدن هم مایل به استفاده از تحریم های ترامپ است، بنابراین بسیار غیر محتمل است که آمریکا بر اساس نص صریح برجام تحریم هایی که در برجام آمده را به درستی و کامل بردارد خود آقای اوباما هم این کار را روی کاغذ کرد و هیچگاه عملاً این کار را انجام نداد. بنابراین آمریکاییها به جای این که در حقیقت به برجام به شکل ابزاری برای مهار ایران فکر کنند باید به حل منازعه بیاندیشند چرا که آمریکا در پی تحقق این موضوع نیست به این دلیل که از دید آنها برجام و مذاکره با ایران در چارچوب استراتژی مهار ایران اتخاذ شده، لذا طبیعی است که آمریکاییها به هیچ عنوان حاضر به برداشته شدن تحریم ها به صورت کامل و آنچه که در برجام آمده نخواهند بود.
خب مردم ما گرفتار تحریم گردیده و خسارتهای غیر قابل جبران بر آنها وارد شده است حتی خسارتهای جانی و معنوی؟! انواع خسارت ها در این موضوع مصداق دارد که یکی از اولین موارد همین مردمی هستند که به خاطر تحریم ها و ممانعت آمریکا از انجام تعاملات بانکی برای واردات داروهای خاص و در زمینه اقلام مورد نیاز کرونا باعث جان باختن بیماران بسیاری شدند، از جمله کودکانی که از بیماری پروانه ای رنج می برند آلام آنها با تحریم های آمریکا بیشتر شد. قطعاً آمریکاییها خسارت بسیاری به مردم ایران وارد کردند که از جمله آنها شهادت حاج قاسم سلیمانی و مسائل اقتصادی است که قطعاً باید مدنظر طرف ایرانی باشد و طرف آمریکایی باید این ترور را محکوم و عوامل را تحویل قانون دهد نه دادگاههای آمریکا بلکه باید عوامل ترور حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس حتماً باید مجازات شوند اما از آنجایی که آمریکاییها قطعاً به این سمت نمیروند و حتی شرط اول یعنی برداشتن تحریم ها را هم انجام نمی دهند چرا که ابزار و اسلحه خود را از دست میدهند آن زمان برای اینکه ایران را به سمت مذاکرات بعدی سوق دهند ابزار و اسلحه خود را از دست میدهند و فرمول آنها ناقص می شود بنابراین در چارچوب استراتژی مهار ایران از این موضوع استفاده میکنند تا بدون برداشتن تحریم ها یا بدون برداشته شدن تحریم های موثر به برجام برگردند و بر پایه برجام پلاس نه برجام قبلی برجامی که تعهدات ایران در آن تمدید شود و ادامه داشته باشد به سمت بر جام های موشکی، هستهای و منطقی بروند در حالی که ما به شدت با چنین رویه ای مخالف و ذره ای در برابر خودخواهی و زورگویی های آمریکا کوتاه نمی آییم.