اجتماعی » خواندنی
کد خبر : 893693
شنبه - 9 آذر 1398 - 09:23
مسوول دپارتمان تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری اعلام کرد:

آهن «هم» موجود در منابع خوراکی حیوانی بیشتر جذب می شوند

آهن موجود در منابع غذایی گوشتی قرمز و ماهی موسوم به آهن “هم” نسبت به آهن “غیرهم” که در آجیل و حبوبات یافت می شود بهتر در بدن جذب می شود.

آهن «هم» موجود در منابع خوراکی حیوانی بیشتر جذب می شوند

به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از سالم خبر/ مسوول دپارتمان تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری اعلام کرد: آهن موجود در منابع غذایی گوشتی قرمز و ماهی موسوم به آهن “هم” نسبت به آهن “غیرهم” که در آجیل و حبوبات یافت می شود بهتر در بدن جذب می شود.
منصور رضایی با بیان این مطلب افزود: موادغذایی حاوی دو آهن “هم” در منابع حیوانی و “غیرهم” در منابع گیاهی است و از آنجا که آهن “هم” درون پروتئین منابع حیوانی قرار دارد، تحت‏ تاثیر عوامل نامساعد که موجب ترکیب آهن ، جذب و رسوب آن می شود، قرار نمی ‏گیرد و ورود آن به روده و جذب آهن به‏ آسانی انجام می ‏شود.
وی گفت: جذب آهن موجود در منابع حیوانی بسیار بالاست اما در منابع گیاهی که حاوی آهن “غیرهم” هستند، درصد جذب آهن پایین است. به طوری که جذب آهن برنج فقط یک درصد، ذرت ۳ درصد و گندم ۷ درصد است.

مبتلایان به کمبود آهن چای مصرف نکنند
رضایی چای را به عنوان یکی از مهارکننده های جذب آهن دانست که این ماده مفید را در بدن کاهش می دهد.
وی گفت: افراد سعی کنند چای و شیر که از بزرگترین مهارکننده های جذب آهن در بدن است به عنوان میان وعده مصرف کنند و به هیچ وجه با غذا مصرف نکنند.
مسوول دپارتمان تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه هر ماده غذایی یک خاصیت دارد، تصریح کرد: بهترین شعار برای تغذیه سالم تنوع غذایی است. بنابراین می توانیم به وعده غذایی خود تنوع دهیم تا دچار سوء تغذیه نشویم.

جذب آهن موجود در منابع حیوانی بسیار بالاست اما در منابع گیاهی که حاوی آهن “غیرهم” هستند، درصد جذب آهن پایین است. به طوری که جذب آهن برنج فقط یک درصد، ذرت ۳ درصد و گندم ۷ درصد است
بین زنان باردار و سنین میانسالی و نوجوان اشاره کرد و افزود: با انواع کم خونی ناشی از B2 ، B6 و B12 مواجه هستیم که باید در کنار منابع آهن، گروه ویتامین های گروه B و ویتامینC توجه شود که کمبود آهن کنترل شود.
وی بر بالا بردن شرایط جذب آهن تاکید کرد و گفت: سعی کنیم غلات و حبوبات را خیس کرده مصرف کنیم و همچنین غلات، حبوبات و گوشت ها را به همراه ویتامین c مصرف کنیم تا جذب آهن بالا رود.

متعادل کننده استخوان خوارها و استخوان سازها
رضایی همچنین در مورد عملکرد ویتامین K در بدن این ویتامین به عنوان کمک کننده انعقاد خون نام برد و گفت: ویتامین K ترکیبی است که به سیستم انعقادی بدن کمک می کند.
وی افزود: ویتامین K ترکیبی است که موجب پایداری استخوان های بدن می شود. این در حالی است که در کنار انعقاد خون تاثیر بسزایی در استحکام استخوان ها دارد که بین استخوان خوارها و استخوان سازها تعادل برقرار می کند. چون که ویتامین K از منابع حیوانی و گیاهی به خصوص سبزیجات و گیاهان سبز است.