سینما، تئاتر و تلویزیون » هنر
کد خبر : 668157
سه شنبه - 21 اسفند 1397 - 20:36

آئین اختتامیه پنجمین جشنواره جام جم برگزار شد

پنجمین جشنواره تلویزیونی جام جم با تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد.

آئین اختتامیه پنجمین جشنواره جام جم برگزار شد

به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس، مراسم اختتامیه پنجمین دوره جشنواره جام جم امشب (۲۱ اسفندماه) در سالن همایش های سازمان صداوسیما برگزار شد.

بنا بر این گزارش، در این مراسم هنرمندان، پیشکسوتان و مسؤولان سازمان صداوسیما حضور داشتند.

**چهل سالگی انقلاب چنین جشنی را می طلبید

محمد جعفر خسروی اجرای این برنامه را برعهده داشت و در ابتدای این مراسم مسعود احمدی افزادی مدیر شبکه هفت و دبیر جشنواره در سخنانی ضمن خیرمقدم به حاضران گفت: ۱۶۵ روز کار هیات های داوری امروز جمع بندی شده است. چهلمین سالگرد انقلابل اسلامی می طلبید که ما جشنواره ای در همه حوزه ها داشته باشیم. هدف ما شناسایی گام های نو و جدید بود.

وی افزود: در همین راستا جشنواره در بخش‌های گوناگون مسابقات، آثار نمایشی، مستند، پویانمایی، برنامه‌های ترکیبی در حوزه‌های معارف، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، فضای مجازی، دوبلاژ، کمیته بازار و حوزه جذاب آرای مردمی کار خود را آغاز کرد.

وی هدف از برگزاری این جشنواره را آغاز گام‌های جدید، شناسایی استعدادهای نو و شناسایی تجربیات جدید در حوزه محتوا و ساختار دانست و اظهارداشت: امیدواریم این جشنواره گام مناسبی برای اجتماع هنرمندان در مسیر یک نهضت رسانه‌ای علیه امواج رسانه‌های بیگانگان باشد. امیدوارم این جشنواره بتواند در خدمت مردمی باشد که شایستگی بهترین برنامه‌ها را در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی دارند.

**میرباقری: قانون گذاران مهربانانه تر با رسانه ملی برخورد کنند

به گزارش فارس، میرباقری در سخنانی گفت: جشنواره تلویزیونی جام جم به دلیل چهار ویژگی بزرگترین رویداد رسانه ای، علمی و فرهنگی کشور است. هیچ جشنواره ای از نظر کمیت آثار، میزان مخاطب و آثاری که در مسابقه شرکت می کنند قابل مقایسه با جشنواره جام جم نیست.

وی اعلام کرد که شبکه‌های تلویزیونی در طول سال ۱۳۸ هزار و ۴۶۰ ساعت برنامه در ساختارهای مختلف پخش می‌کنند که سهم سریال‌های تلویزیونی جدید از این رقم، ۱۲۰۰ ساعت است. و ده ها مسابقه و ده ها انیمیشن و صدها برنامه مستند و گفتگومحور روی آنتن می رود. مخاطب هیچ جشنواره ای تمام ملت ایران نیست و ما برای کودکان، میانسالان، نوجوانان و همه اقشار برنامه داریم و هیچ قلمرویی آنقدر وسیع نیست.

وی افزود: متنوع ترین سنجه ها در این جشنواره ها داریم؛ در طول سال بیش از یکصد نظرسنجی در کل کشور انجام می شود تا نظر مردم را در رابطه با اتفاقات مختلف آنتن جویا شود.ما برای سنجش ۱۴۰ هزار ساعت برنامه ای که پخش می کنیم این نظرسنجی ها را در دستور کار داریم. کمیسیون های مختلف هم برای جشنواره جام جم یک سنجش حرفه ای دیگر انجام می دهند. این ۱۴۰ هزار برنامه نیازمند این سنجه های دقیق و سختگیرانه است تا وضعیت خودمان را بدانیم.

معاون سیما تصریح کرد: در امسال یک سنجه سومی هم داشتیم فارغ از نظرسنجی های مرسوم، کارشناسان حرفه ای در کمیسیون به صورت تخصصی ارزیابی کردند. این سنجه همان انتخاب مردمی بود. در نظرسنجی ما سراغ مردم می رویم ولی در این سنجه سوم برنامه عرضه می شود و مخاطب نظر می دهد. ما در این سنجه سوم از برنامه سازان و هنرمندان خواستیم یک بار در یک بازه زمانی ۴۰ روزه در منظر مردم قرار دادیم تا مردم اظهارنظر کنند. مردم امتیاز خودشان را به آثار تلویزیونی دادند؛ تنها این اتفاق در جشنواره جام جم افتاد.

وی تصریح کرد: بیش از یکصد نفر از خبره ترین افراد سنجش برنامه های ما را به صورت تخصصی برعهده گرفتند. ۱۴۰ هزار برنامه برای اینکه نظرسنجی بشود و کارشناسان ورزیده ای که بخش عمده ای از نمایندگان مردم در کشور هستند نظرسنجی را برعهده داشتند.

میرباقری تاکید کرد: ما ۱۴۰ فرد و برنامه را در مقابل مردم قرار دادیم که نظر مردم را ارائه بدهند. در بین این عناوین یک عنوان اختلال و تغییری در آراء بوجود آمد و ما مکانیزم رای دهی را به گونه ای طراحی کرده بودیم که رای دهنده می فهمید آراء به چه شکلی است و در یک شب و در یکی از موارد اختلالی به وجود آمد و رسانه ملی متوجه شد و پیگیری کرد و مصونیت و مراقبت لازم را انجام داد و از طریق فنی آن میزان آراء هم حذف شد و حوزه های امنیتی و قضایی را هم مطلع کردیم و مرجع ذی ربط هم آن را پیگیری کرد برای اینکه یک رای هم جابه جا نشود.

وی ادامه داد: این جشنواره با این حجم از مخاطب و همچنین تولید برای همه مخاطبان به مرحله نهایی رسید و منتخبان اعلام می شوند و هدف اصلی ما هم این است که کارهای مبتکرانه تر مورد توجه بیشتری قرار بگیرند و ما بتوانیم راه آینده را هموارتر کنیم.

میرباقری با اشاره به اینکه دو تقاضا دارم و آن را باز هم ذکر می کنم. یک تقاضا در داخل رسانه ملی است و خوشبختانه رئیس رسانه ملی حمایت هایی که از حوزه تولید داشته علی رغم همه محدودیت ها بسیار خوب بوده است و از ایشان تشکر می کنم. یک واحد سرمایه گذاری کردن در رسانه ملی ده ها برابر نتیجه خواهد داشت. اگر صدای ما به قانون گذاران می رسد به آنها این مطلب را می گوییم که رسانه ملی برای اینکه حال مردم بهتر بشود دارای منابع بی انتهایی است و باید سرمایه ها بیشتر شود. و مهربانانه تر با رسانه ملی برخورد کنند.

**برگزیدگان بخش چهل سالگی انقلاب

همچنین در ادامه مراسم عبدالکریم خیامی دبیر بخش برنامه‌های چهلمین سالگرد انقلاب به همراه احمدی افزادی دبیر جشنواره روی صحنه حاضر شدند.

در بخش مستند لوح تقدیر و تندیس به ایمان گودرزی برای مستند «عزت» رسید.

در بخش برنامه‌های گفتگومحور هم لوح و تندیس به مهدی سموعی برای برنامه «۴۰۱۳» در شبکه چهار تعلق گرفت.

علی‌عسکری (رئیس سازمان صداوسیما)، مرتضی میرباقری (معاون سیما)، رضا پورحسین، مدیران شبکه‌های تلویزیونی و گروه‌های برنامه‌ساز، سیروس مقدم، محمدرضا شریفی نیا، ناصر ممدوح، منوچهر والی‌زاده، حمید گودرزی، رضا توکلی، داریوش اسدزاده، شاهرخ استخری، علی‌همت مومیوند، سیامک اطلسی، محمود پاک‌نیت، مهران رسام، پیمان قانع، محمدحسین رضوی، مسعود احمدی افزادی، رضا رویگری، ناصر ممدوح، اکبر منانی، حسام منظور، کمند امیر سلیمانی، محمد دلاوری، افشین ذی‌نوری، نجم‌الدین شریعتی، محسن تنابنده و حامد عنقا از جمله حاضران در این مراسم بودند.

پنجمین جشنواره تلویزیونی جام جم به داوری و معرفی بهترین‌های تلویزیون در قالب کمیسیون‌های ده‌گانه نمایشی، مسابقات، مستند، پویانمایی، برنامه‌های ترکیبی، دوبله و آماده سازی، انتخاب مردمی، چهل سالگی، آگهی‌ها و فضای مجازی انتخاب بهترین آثار پخش شده در یک سال گذشته می‌پردازد.

انتهای پیام/