به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از باشگاه خبرنگاران/ شربت سنبل‌الطیب حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، منگنز، منیزیم، روی (زینک)، آهن، مس، کلسیم، پروتئین، اسید فولیک، تانن، کومارین، والرین، ملانین، سروتونین، اسید گاما آمینو بوتیریک و اسید چرب امگا ۳ است.
برای بررسی خواص شربت سنبل‌الطیب و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
مهم‌ترین خواص شربت سنبل‌الطیب‌
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص شربت سنبل‌الطیب اظهار کرد: این شربت آرام‌بخش قلب و اعصاب است و نقشی مؤثر در رفع اضطراب، استرس، افسردگی، کم خوابی، بی‌خوابی و تپش غیرطبیعی قلب دارد.
وی درباره خواص دیگر شربت سنبل‌الطیب بیان کرد: این شربت تأثیری چشمگیر در درمان اختلالات کم توجهی و بیش فعالی کودکان و افزایش تمرکز آن‌ها دارد؛ شربت سنبل‌الطیب به علت داشتن والرین نقشی مؤثر در افزایش میزان اسید گاما آمینو بوتیریک در سیستم عصبی دارد بنابراین این شربت به تسکین سردرد‌های میگرنی و آرامش ذهن کمک شایانی می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت سنبل‌الطیب با حفظ میزان سروتونین و نور‌اپی‌نفرین (نور‌آدرنالین) در برخی نواحی مغز ترس و اضطراب را برطرف و شادی و نشاط را در افراد ایجاد می‌کند؛ این شربت با بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی نقشی مؤثر در تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.
عظمایی تأکید کرد: شربت سنبل‌الطیب به رفع ناراحتی‌های گوارشی ناشی از اعصاب مانند معده‌ درد و کاهش قند و فشار خون عصبی کمک شایانی می‌کند؛ این شربت تأثیری چشمگیر در بهبود اسپاسم‌های عضلانی (گرفتگی عضلات) و سندروم پای بی‌قرار دارد.
وی تصریح کرد: شربت سنبل‌الطیب خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و ضد تشنج هم است؛ این شربت نقشی مؤثر در تقویت سیستم قلبی و عروقی، تسکین درد‌های قاعدگی، شادابی و طراوت پوست و مو، رفع دل‌پیچه، سرگیجه، کم‌خونی و اختلال وسواس فکری – عملی (OCD)، پیشگیری از سفید شدن مو‌ها و کمک به سیاه شدن مجدد آنها دارد.

موارد منع مصرف شربت سنبل‌الطیب
عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت سنبل‌الطیب یادآوری کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است؛ افرادی که دارو‌های شیمیایی فشار خون، آرام‌بخش، ضد افسردگی و خواب‌آور مصرف می‌کنند نباید این شربت را همزمان با دارو‌های خود بنوشند، زیرا در این صورت اثربخشی دارو‌ها افزایش پیدا می‌کند بنابراین باید بین مصرف شربت و استفاده از دارو‌ها ۲ تا سه ساعت فاصله باشد.

مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت سنبل‌الطیب
عرق سنبل‌الطیب یک و نیم لیتر‌
عرق بیدمشک نیم لیتر
ریشه سنبل‌الطیب ۴۰ گرم

طرز تهیه شربت سنبل‌الطیب
– عرق سنبل‌الطیب و بیدمشک را با هم مخلوط کنید.
– ریشه سنبل‌الطیب را نیم کوب و آن را به مخلوط عرق سنبل‌الطیب و بیدمشک اضافه کنید و بگذارید ۲ تا سه ساعت بماند.
– مخلوط مواد را ۲ تا سه دقیقه بجوشانید.
– پس از اینکه دمای ترکیب جوشیده شده متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید) آن را صاف کنید.
– عسل را به مخلوط صاف شده بیفزایید.
– شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
– شربت را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و آن را در یخچال نگهداری کنید.
– برای تهیه یک لیوان از شربت سنبل‌الطیب سه تا چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید و بقیه لیوان را آب اضافه کنید.
– شربت سنبل‌الطیب را می‌توان روزانه سه لیوان (صبح، عصر و قبل از خواب) به صورت گرم یا سرد مصرف کرد.