به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از تبیان/ رشته خوشکار شیرینی مخصوص گیلان است که معمولاً آن را با چای می‌خورند. چرب و خیلی شیرین است. مغازه‌هایی که رشته خوشکار می‌فروشند آن را پیش رویتان تهیه و سرخ می‌کنند و داغ و برشته تحویلتان می‌دهند.
چی لازم دارم:
آب: ۴ پیمانه
مغز گردو چرخ شده: ۱۰۰ گرم
مغز هل ساییده شده: به میزان لازم
آرد برنج: ۲ پیمانه پلو پز
روغن مایع: برای سرخ کردن
دارچین: یک قاشق مرباخوری
شکر: ۱/۵ پیمانه
مواد لازم برای شربت:
طرز تهیه شیرینی خوشکارآب: ۱/۵ لیوان
دارچین: یک قاشق مرباخوری
شکر: به میزان لازم
چه جوری درست میشه:
* ابتدا برنج را می‌شوییم و چند ساعتی آن را خیس می‌کنیم و بعد آن را روی دستمالی می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.
* سپس برنج را آسیاب می‌کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید (بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد.)
* آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و چند ساعتی آن را کنار می‌گذاریم.طرز تهیه شیرینی خوشکار
* سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی می‌کنیم و مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار می‌ریزیم (این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است).
* یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب می‌کنیم و انگشتان را روی تک‌تک سوراخ‌های شانه می‌گذاریم و آن را روی سینی قرار می‌دهیم و یکباره انگشتان را بر می‌داریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم می‌کنیم.
* بعد از چند ثانیه آن را برمی‌داریم و روی پارچه تمیزی قرار می‌دهیم و بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا می‌کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی می‌آوریم و از مایه وسط روی یک سمت از آن می‌ریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن می‌آوریم و با کناردست‌ اطراف آن را می‌چسبانیم.
* تمام مایه را به همین روش انجام می‌دهیم.
* سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می‌کنیم و در شربت می‌غلتانیم و در ظرف مناسبی می‌چینیم.
طرز تهیه شربت:
آب و شکر را مخلوط می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا قوام بیاید. از روی حرارت بر می‌داریم و پودر دارچین را به آن اضافه می‌کنیم.
طرز تهیه خوشکار :
مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط می‌کنیم به حدی که چسبندگی میان آن‌ها ایجاد شود.